Hlavní obsah

Chytil se vrací do NHL. Rangers ho povolali z farmy

Český hokejový útočník Filip Chytil byl povolán z Hartfordu z nižší AHL do prvního týmu New York Rangers. Dvacetiletý talent by se tak v dnešním domácím utkání proti Tampě Bay mohl dočkat prvního startu v sezoně v NHL. Chytil zamířil na farmu na konci přípravného kempu, celý minulý ročník přitom hrál NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Filip Chytil se vrací do prvního týmu New Yorku Rangers

Článek

Před startem sezony sehrál Chytil za Rangers čtyři přípravné zápasy a nebodoval. V Hartfordu si připsal v devíti zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí.

Celkově mu patří v AHL 18. místo a je v ní druhým nejproduktivnějším českým hráčem za Martinem Frkem z Ontaria, jehož řadí devět bodů za pět gólů a čtyři přihrávky z osmi duelů na 12. pozici. Chytil si připsal také devět kladných bodů v bilanci plus/minus, díky čemuž je v ní nejlepším útočníkem soutěže a celkově mu patří čtvrté místo.

Účastník posledních dvou mistrovství světa v minulém ročníku za Rangers sehrál 75 zápasů a připsal si 23 bodů za 11 branek a 12 asistencí. Klub z Manhattanu draftoval Chytila v červnu 2017 v prvním kole na 21. pozici.

Hned 5. října se doma s Coloradem (2:4) dočkal prvního startu v NHL a stal ve věku 18 let a 30 dnů nejmladším českým debutantem v historii. Předčil obránce Vlastimila Kroupu, který v roce 1993 nastoupil za San Jose v době, kdy mu bylo 18 let a 162 dnů.

Rangers se aktuálně nedaří a vyhráli pouze jediný z posledních sedmi zápasů, v nichž získali celkem tři body. Proti Tampě Bay zakončí sérii pěti vystoupení v domácí hale Madison Square Garden.

Reklama

Související témata: