Hlavní obsah

Pastrňák vede produktivitu NHL a vládne i tabulce střelců

Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu vládne produktivitě NHL o bod před Němcem Leonem Draisaitlem z Edmontonu, před kterým má i dvougólový náskok v čele tabulky střelců. Třiadvacetiletý Pastrňák nasbíral v 15 zápasech 30 bodů za 15 branek a stejný počet asistencí. O rok starší Draisaitl v 17 duelech vstřelil 13 gólů a na 16 přihrál.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

David Pastrňák zažívá další parádní sezonu

Článek

Mezi nahrávači se dělí Pastrňák o páté místo. Na vedoucího klubového spoluhráče Brada Marcharda a Connora McDavida z Edmontonu ztrácí tři přihrávky.

Nejproduktivnějším obráncem je Američan John Carlson z Washingtonu, který nasbíral 23 bodů za sedm branek a 16 asistencí z 16 utkání a celkově mu patří páté místo.

Kanadské bodování nováčků vede jednadvacetiletý kanadský obránce Cale Makar z Colorada s 12 body za gól a 11 přihrávek z 15 duelů. Dvacetiletý český útočník Martin Nečas z Caroliny je s devíti body za tři branky a šest asistencí z 15 utkání pátý.

Brankářským statistikám vládne Kanaďan Darcy Kuemper z Arizony s průměrem 1,69 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 94,0 procent.

Čeští gólmani Petr Mrázek z Caroliny a David Rittich se dělí s dvěma čistými konty o vedení s Carterem Huttonem z Buffala, Tuukkou Raskem z Bostonu a Pekkou Rinnem z Nashvillu. Rittich se řadí na druhé místo s osmi vychytanými výhrami. O jednu více má Marc-Andre Fleury s Vegas, Mrázek je se sedmi vítězstvími šestý.

Individuální statistiky NHL:
Střelci:
1. Pastrňák (Boston) 15 branek
2. Draisaitl (Edmonton) 13
3. Matthews (Toronto) 12
4. Neal (Edmonton), Ovečkin (Washington) oba 11,
6. Marchand (Boston), B. Schenn (St. Louis), E. Lindholm (Calgary) všichni 10,
9. Vrána (Washington), E. Kane (San Jose), Huberdeau (Florida), Hintz (Dallas), Mantha (Detroit), R. Smith (Vegas), M. Tkachuk (Calgary) všichni 9
...58. Palát (Tampa Bay), Hertl (San Jose) oba 5, 93. Voráček (Philadelphia), Faksa (Dallas) oba 4.
Nahrávači:
1. Marchand (Boston), McDavid (Edmonton) oba 18 asistencí
3. J. Carlson (Washington), Draisaitl (Edmonton) oba 16
5. Pastrňák (Boston), Barkov (Florida) oba 15
7. E. Pettersson (Vancouver) oba 14
8. Ellis (Nashville), Marner (Toronto), R. O'Reilly (St. Louis) všichni 13
...35. Hertl (San Jose) 9, 74. Voráček (Philadelphia), Simon (Pittsburgh) oba 7, 97. Kempný (Washington), Nečas (Carolina) oba 6.

Reklama

Související témata: