Hlavní obsah

Do Nitry míří dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Důvod? Chce si zahrát s bratrem

Praha

Hokejisté Nitry získali do druhé poloviny sezony velkou posilu. Tým, ve kterém působí i český brankář Miroslav Hanuljak, posílí dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Kris Versteeg. Třiatřicetiletý kanadský útočník míří do Nitry proto, že si na závěr kariéry chce zahrát s mladším bratrem Mitchem, který v klubu působí již od roku 2016.

Foto: Sport.cz

Kris Versteeg posílí Nitru

Článek

Versteeg byl v kontaktu se zástupci Nitry již v minulém roce, sezonu ale nakonec strávil v Omsku a švédském Växjö. Aktuální ročník začal v nižší zámořské AHL, za Rockford ale odehrál jen šest utkání.

Nyní Nitra oznámila, že nejpozději v neděli přiletí na Slovensko a do konce sezony bude hrát za aktuálně desátý tým tamní ligy. Volno bude mít jen na přelomu roku, kdy by měl za Kanadu nastoupit na Spenglerově poháru v Davosu.

Rodák z Lethbridge odehrál v NHL v základní části 643 zápasů, ve kterých vstřelil 149 branek a přidal 209 asistencí. Dalších 18 gólů a 30 přihrávek přidal v 93 duelech play off. Stanleyův pohár Versteeg získal v letech 2010 a 2015 s Chicagem.

Reklama

Související témata: