Hlavní obsah

Rittich hrubkou zase zavinil v NHL gól. Nechali jsme ho v tom vymáchat, říká hvězda

Plní si svůj životní sen. Protlačil se do pozice jedničky v Calgary Flames, pravidelně chytá NHL a v zámoří jeho výkony chválí. Přesto se brankář David Rittich neumí vyvarovat hrubých chyb při práci s hokejkou, které soupeři tvrdě trestají lacinými góly a prohlubují už tak těžkou krizi, která jeho tým aktuálně dusí.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Brankář Calgary David Rittich během debaklu se St. Louis.

Článek

V neděli obletěla hokejový svět Rittichova zpackaná rozehrávka v duelu s Arizonou (0:3). Kotouč se českému gólmanovi svezl po holi přímo k Dereku Stepanovi, který kotouč zachytil a pohotovou ranou do prázdné brány poslal domácí do vedení.

Ve čtvrtek, poté co v zápase proti Vegas nechytal, jihlavský rodák předvedl v St. Louis proti obhájcům Stanley Cupu něco podobného.

Zajel si pro puk k mantinelu, ale nepodařilo se mu se ho zbavit včas před dotírající dvojicí Zachary Sanford, Robert Thomas. První jmenovaný přihrál před bránu zcela osamocenému Oskaru Sundqvistovi, který zvýšil svým druhým gólem večera proti nebohým Flames už na 4:0.

I přes nespornou chybu se však na Ritticha ze strany novinářů či spoluhráčů žádná ostrá kritika nesesypala. Tu schytávají především útočníci, protože Flames přes řadu šancí potřetí z posledních čtyř zápasů nedali gól.

„Rittich znovu obstál při prvotřídních šancích soupeře především v první třetině. Čtvrtý gól ale padá na jeho vrub, protože jeho snaha hrát puk za bránou vedla jen ke druhému gólu Sundqvista," píše například zámořský server sportsnet.ca.

„Musíme se zlepšit. Tvrdě makat a být chytřejší s pukem. To jsme dnes neukázali, což je frustrující. Nechali jsme v tom dnes Rittera (Ritticha) pořádně vymáchat. To se musí zlepšit," sypal si po debaklu 0:5 popel na hlavu hvězdný forvard Johnny Gaudreau, na něhož se valí největší kritika.

Reklama

Související témata: