Hlavní obsah

Hlasujte pro Hertla! Čeští fanoušci můžou útočníka San Jose dostat na Utkání hvězd

Počty našich hokejistů v NHL přinejlepším stagnují. Teď mají ale i čeští fanoušci možnost své krajany za mořem zviditelnit. Kromě Davida Pastrňáka, jenž byl zvolen dokonce kapitánem Atlantické divize, má šanci zahrát si na All-Star Game v St. Louis (24.-25. ledna) i Tomáš Hertl. Pokud bude mít dostatečné množství hlasů.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Tomáš Hertl (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem ze San Jose Brentem Burnsem.

Článek

Příznivci mají šanci svým hlasováním na stránkách NHL dodatečně nominovat ještě po jednom hráči z každé divize k již zveřejněným sestavám. A za San Jose má možnost být oním vyvoleným právě šestadvacetiletý Hertl.

"Hráči, kteří už na All-Star Game v minulosti nastoupili, by raději asi měli volno. U mě je to ale jiné, já bych si moc rád na téhle akci zahrál. Když mi v tom fanoušci pomůžou, budu opravdu moc šťastný," přiznal Hertl.

Foto: John Hefti, ČTK/AP

Tomáš Hertl (vlevo) v utkání NHL proti Philadelphii.

Dá se to brát i jako výzva pro české fanoušky. Stačí se zaregistrovat na webu NHL.com/Vote nebo na mobilní aplikaci a pak už z jednoho účtu můžete posílat hlasy až desetkrát za den. Hlasování končí 10. ledna a pokud se v St. Louis Hertl objeví, můžete si říct, že na tom máte také svůj podíl.

Český útočník patří ve své sedmé sezoně v NHL k nejproduktivnějším hráčům ambiciózního San Jose, které ale neprožilo moc dobrou první půlku ročníku.

Hertl však ve čtvrtek v Pittsburghu vstřelil 15. gól v sezoně, je nejlepším kanonýrem Sharks, s 31 body je pak druhý v bodování za kapitánem Couturem. V průměru hraje přes 18 a půl minuty na zápas, zvládá kvanta vhazování a výrazně přispívá i k tomu, že San Jose je s úspěšností 88 procent jasně nejlepším týmem v oslabení.

Seznam pro hlasování fanoušků: (z každé divize bude doplněn jeden hráč)
Atlantická divize:
Patrice Bergeron (Boston), Rasmus Dahlin (Buffalo), Dylan Larkin (Detroit), Aleksander Barkov (Florida), Max Domi (Montreal), Jean-Gabriel Pageau (Ottawa), Steven Stamkos (Tampa Bay), Mitchell Marner (Toronto)
Metropolitní divize:
Teuvo Teräväinen (Carolina), Nick Foligno (Columbus), Nico Hischier (New Jersey), Brock Nelson (NY Islanders), Mika Zibanejad (NY Rangers), Claude Giroux (Philadelphia), Kris Letang (Pittsburgh), T.J. Oshie (Washington)
Centrální divize:
Jonathan Toews (Chicago), Cale Makar (Colorado), Jamie Benn (Dallas), Ryan Suter (Minnesota), Matt Duchene (Nashville), David Perron (st. Louis), Patrik Laine (Winnipeg)
Pacifická divize:
Ryan Getzlaf (Anaheim), Clayton Keller (Arizona), Johnny Gaudreau (Calgary), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton), Drew Doughty (Los Angeles), TOMÁŠ HERTL (San Jose), Quinn Hughes (Vancouver), Max Pacioretty (Vegas)

I podle těchto kritérií Hertl mezi smetánku NHL patří a v St. Louis by se neztratil. Tak směle do toho!

Reklama

Související témata: