Hlavní obsah

Po brutální bitce nabírá napětí v NHL na intenzitě. Radši odejdu z ledu, než hrát s ním, zuří Draisaitl

Edmonton/Praha

Přestože od incidentu mezi hokejovým útočníkem Calgary Matthewem Tkachukem a forvardem Edmontonu Zackem Kassianem uplynulo už několik dnů, napětí mezi dvěma tradičními rivaly z kanadské provincie Alberta neutichá. Právě naopak. Dokonce je možné, že nevraživost mezi hráči obou týmů se podepíše i na utkání hvězd NHL, které se o příštím víkendu uskuteční v St. Louis.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Edmontonu Zack Kassian (vpravo) v bitce s forvardem Calgary Matthewem Tkachukem.

Článek

Tkachuk v sobotním zápase s Edmontonem tvrdě narazil Kassiana na mantinel, po němž útočníkovi Olejářů odletěla helma z hlavy. Kassian vzápětí chytil Tkachuka zezadu za límec, shodil ho na led a nékolika údery pěstí jej zbil.

Vedení soutěže následně Kassianovi zastavilo činnost na dva zápasy a navrch ho potrestalo finanční pokutou ve výši 21 tisíc dolarů (475 tisíc korun), které poputují do fondu na pomoc hráčům.

„Těch 21 tisíc dolarů půjde na dobrou věc, je to dobrá investice," přijal Kassian vyměřený trest. I přesto si za svým jednáním na ledě dál stojí.

„Celý incident jsem si dobře pamatoval. Podle mého názoru to ze strany soupeře byly dva nebezpečné údery. Kdyby byly tvrdé, ale čisté, neměl bych s tím žádný problém, protože tvrdý hokej miluju. Když ale hrajete velký hokej, musíte čekat i reakci. A kdyby se to stalo znovu, zareagoval bych stejně," uvedl Kassian pro stanici CBC.

Další „zápas o Albertu" se mezi oběma týmy uskuteční už 29. ledna. A dá se očekávat, že bude pořádně vyhecovaný. „Tkachuk si mě musel s někým splést. Myslím, že nechápe, že hrajeme ve stejné divizi. Ale já mám velmi dobrou paměť," přesvědčoval Kassian, že nemá problém jít s Tkachukem znovu do křížku.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník Edmontonu Leon Draisaitl během utkání s Calgary.

Olej do ohně ale přilil i německý útočník Oilers Leon Draisaitl. Se 73 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč probíhající sezony NHL se nechal slyšet, že pokud by na Utkání hvězd měl hrát v jedné formaci právě s Tkachukem, radši odejde z ledu.

Podle zámořských médií by totiž Draisaitl se svým klubovým spoluhráčem a lídrem bodování Connorem McDavidem měli hrát v jedné lajně právě s Tkachukem.

Reklama

Související témata: