Hlavní obsah

Kovalčuk opouští Montreal. Bude hrát s Ovečkinem, Vránou a spol.

Washington/Praha

Hvězdný ruský útočník Ilja Kovalčuk se v novém angažmá v Montrealu moc dlouho neohřál, v noci z neděle na pondělí byl vytrejdován do Washingtonu za výběr ve třetím kole draftu 2020. V týmu Captials se tak mimo jiné potká se slavným krajanem Alexandrem Ovečkin či českým triem Jakub Vrána, Michal Kempný a Radko Gudas.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Ilja Kovalčuk se raduje z gólu v dresu Montrealu. Teď už bude ale hájit barvy Washingtonu.

Článek

Kovalčuk podepsal s Montrealem roční dvoucestnou smlouvu letos 3. ledna. Tverský rodák nasbíral v této sezoně 22 bodů (9+13) v 39 zápasech. Za Montreal odehrál 22 zápasů, v nichž si připsal 13 bodů.

Sezonu začal v Los Angeles Kings, s nimiž 3. července 2018 podepsal tříletý kontrakt na 18,75 milionu dolarů. Za Krále ale nastoupil naposledy loni 9. listopadu, v polovině prosince pak klub s uvadající hvězdou smlouvu ukončil.

„Ilja je talentovaný ofenzivní hráč, s nímž přijde dodatečná síla a flexibilita v útoku. Jde o šikovného forvarda, který umí tvořit hru a bude přínosem do naší ofenzívy," pochvaluje si novou akvizici manažer Washingtonu Brian MacLellan.

Kovalčuk byl jedničkou draftu roku 2001 a v NHL dosud v 919 duelech nasbíral 872 bodů (442+430) . V počtu vstřelených gólů je mezi aktivními hráči v NHL čtvrtý za Alexanderem Ovečkinem (700), Patrickem Marleauem (561) a Sidneym Crosbym (459).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články