Hlavní obsah

Brankář Mrázek vynechá ještě minimálně tři zápasy Caroliny

Raleigh

Brankář hokejistů Caroliny Petr Mrázek bude scházet týmu v NHL ještě minimálně tři zápasy. Podle vyjádření generálního manažera Dona Waddella zbývá do jeho návratu po otřesu mozku zhruba sedm až deset dnů.

Foto: Scott Kane, ČTK/AP

Brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek (34) inkasoval na ledě St. Louis šest gólů.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletý Mrázek se zranil 22. února při utkání v Torontu po kolizi s Kylem Cliffordem. Sám už předtím v průběhu duelu vystřídal zraněného Jamese Reimera. Po Mrázkově odstoupení se otevřel prostor pro velký příběh dvaačtyřicetiletého záložního gólmana Davida Ayrese.

Rolbař Toronta Marlies podepsal narychlo smlouvu na zápas za 500 dolarů. Brzy inkasoval dva góly, ale nakonec vychytal proti Maple Leafs výhru 6:3. Stal se tak nejstarším brankářem v historii soutěže, který si připsal vítězný debut v základní části.

Od té doby scházejí týmu Mrázek i Reimer se zraněním ve spodní části těla. Tíha zodpovědnosti tak leží na Antonu Forsbergovi s Alexem Nedeljkovicem.

Bez své stabilní brankářské dvojice Hurricanes získali za tři zápasy jen bod a chybějí jim tři body na divokou kartu ve Východní konferenci. Oproti New York Islanders ale odehráli o zápas méně, v porovnání s Columbusem mají dokonce tři utkání k dobru.

"Mrázek i Reimer udělali pokrok, Petr má oproti Jamesovi trochu náskok. Začíná pomalu chodit na led a během příštích pár dnů už by snad mohl začít i chytat puky," přiblížil Waddell.

Reklama