Hlavní obsah

Když se do tréninku pustí hokejista s plenou. Má talent?

Praha

Čím dříve začnete, tím větší náskok můžete získat. Přesně tuhle myšlenku zvolil ve vynucené pauze NHL obránce Jake Gardiner, který sice nyní nemůže kvůli pandemii koronaviru pořádně trénovat, ale to mu nebrání, aby se věnoval svému nástupci. A tím je jeho syn. Ten skočil do hokeje i s plenou. A jak se zdá, může mít v budoucnu slušnou ránu.

Foto: repro: video

Jake Gardiner se pustil do tréninku svého syna. Má talent?

Článek

Devětadvacetiletý zadák Caroliny natočil syna, jak pálí jeden míček za druhým. Žádný stadion, tenhle trénink se dá zvládnout i v bytě a nikomu se nic nestane. Video zaujalo i samotnou NHL, ta ho zveřejnila na svém oficiálním twitterovém účtu. „Už je mnohem lepší než jeho otec,“ okomentoval příspěvek jeden diskutující.

Ve skutečnosti ale kariéra jeho otce v NHL není zase tak špatná. Gardiner začínal v roce 2011 v Torontu. Tři roky předtím si ho v draftu vytáhl v prvním kole jako sedmnáctého v pořadí Anaheim.

V úvodní sezoně NHL odehrál 75 zápasů a připsal si 30 bodů. Osm sezon strávil v Torontu, v letošním přerušeném ročníku už hájil barvy Caroliny. Celkem v nejlepší lize světa odehrál 619 utkání a připsal si 269 bodů.

Se změnou dresu přišla také nová smlouva. A ta je na čtyři roky a 16,2 milionu dolarů, což určitě není špatný kontrakt, možná se ale jeho synovi za dvacet let povede lépe. Ránu má už nyní.

Jeho táta ale není velkým střelcem. Za celou kariéru NHL vstřelil 49 gólů a jeho úspěšnost střelby je necelých šest procent. V průměru se raduje z necelých šesti gólů za sezonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Another amazing moms trip! #backtoback

Příspěvek sdílený Jake Gardiner (@jgardiner272),Úno 19, 2020 v 9:20 PST

Reklama