Hlavní obsah

Legendy i současné hvězdy NHL rozplakala smrt. Truchlí Gretzky i Pastrňák

Boston/Praha

Legendy i současné hvězdy NHL jsou v slzách poté, co v sobotu prohrál svůj boj o život pětadvacetiletý hokejista Edmontonu Oilers Colby Cave. Kromě Olejářů si útočník zahrál ve slavné zámořské lize také za Boston. „Je to srdcervoucí zpráva, odpočívej v pokoji," napsal na sociální sítě David Pastrňák, největší česká hvězda v NHL.

Foto: Sport.cz

Legendy i současné hvězdy NHL jsou v slzách poté, co v sobotu prohrál svůj boj o život pětadvacetiletý hokejista Edmontonu Oilers Colby Cave.

Článek

Pastrňák si s Cavem na ledě rozuměl, dokonce mu přihrál na první trefu v NHL. Oba muže pojil kamarádský vztah: Měls vždycky dobrou náladu a úsměv. Nezapomenu na tebe," napsal zdrcený bostonský kanonýr na twitteru.

Poklonu složil mrtvému útočníkovi i legenda Edmontonu - Wayne Gretzky. „Byl to báječný hokejista s velkou budoucností, ale ještě lepší člověk," smekl před Cavem. „Naše myšlenky a modlitby jsou teď s manželkou Emily a celou jeho rodinou."

„Byl jsi úžasný spoluhráč se skvělým charakterem, byl jsi oblíbený všude, kde jsi hrál," ocenil přátelskou povahu zesnulého hokejisty ředitel Edmontonu Bob Nicholson.

Smutná zpráva rozplakala i další slavné postavy NHL, třeba Garyho Bettmana. „Život i hokejová kariéra Cavea, i když byly moc krátké, byly inspirativní. Colby byl neúnavný na své cestě za hokejovým snem," uvedl známý komisař NHL.

Se svou vzpomínkou přispěchal i Patrice Bergeron, další z hvězdných útočník Bruins. „Mladý kluk s ohromnou vášní. A s odhodláním a úctou k hokeji. Kromě toho to byl ryzí a zdvořilý člověk, plný života..." napsal na sociální sítě.

„Jsem velmi smutný a je mi moc líto, co se stalo. Naše myšlenky jsou v téhle těžké chvíli s vámi. Jsme vděční za všechen čas, který jsme mohli strávit s Colbym. Byl to skvělý spoluhráč a také kamarád, který nám teď bude chybět," svěřil se pro oficiílní web Bostonu i slovenský obránce Zdeno Chára.

Reklama

Související témata: