Hlavní obsah

Drury byl jmenován po Jágrovi kapitánem Rangers

Hokejisté New Yorku Rangers už mají nového kapitána po odchodu Jaromíra Jágra do ruského Omsku. Před prvním zápasem v nové sezóně NHL v pražské O2 Areně proti Tampě Bay jím byl jmenován americký útočník Chris Drury. Jeho asistenty jsou Scott Gomez a nová posila Markus Näslund, který byl dlouholetým kapitánem Vancouveru.

Článek

"Být kapitánem kdekoliv v NHL je velké ocenění," řekl Drury zámořským médiím. "A v Rangers, kterým jsem fandil a chodil do Madison Square Garden už jako kluk, to se těžko popisuje... Jsem opravdu nadšený," uvedl dvaatřicetiletý vítěz Stanley Cupu s Coloradem z roku 2001, který vyrůstal v Trumbullu ve státě Connecticut.

O roli kapitána se dělil před svým loňským odchodem do New Yorku v Buffalu s Danielem Brierem, předtím také při působení na Boston University a jak připomněl také ve svém baseballovém týmu, s kterým se dostal do finále Little League World Series.

Pětadvacátý kapitán Rangers

O svém jmenování se Drury i jeho asistenti dozvěděli na páteční týmové večeři. Drury je pětadvacátým kapitánem Rangers v historii. "Chris je rozený lídr, který má všechny předpoklady a vlastnosti, aby tomu, aby mohl být naším kapitánem," řekl generální manažer Rangers Glen Sather. "Je to vítězný typ a jde příkladem svou neúnavnou prací na ledě i mimo něj."

Drury loni v červenci podepsal jako volný hráč s Rangers pětiletý kontakt celkem na 35,25 milionu dolarů. Tehdy přišel i Gomez, jenž se upsal na sedm let za 51,5 milionu dolarů. Näslunda angažoval klub letos a Rangers si jej pojistili dvouletým kontraktem celkem na osm milionů dolarů. "V týmu je řada dobrých hráčů, které mohli (trenér) Tom (Renney) a Glen vybrat," mínil Drury, který ve své první sezóně v New Yorku zaznamenal v 82 zápasech základní části 58 bodů za 25 branek a 33 asistencí. V deseti zápasech play-off přidal tři góly a stejný počet asistencí.

Reklama