Hlavní obsah

Frolík byl vděčný za své první minuty v NHL

Dva roky trpělivě čekal v quebecké juniorské lize na příležitost, až bude moci konečně nastoupit do ostrého zápasu ve slavné NHL. V sobotu se český útočník Michael Frolík konečně dočkal, trenéři Floridy Panthers mu dali důvěru v utkání proti Atlantě. Kapitán reprezentační dvacítky sice odehrál pouze dvě třetiny, ale očekávání klubu rozhodně nezklamal.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michael Frolík

Článek

"Je to hodně šikovný hráč. On a Andy Stewart dostali šanci na základě jejich výkonů v přípravě a oba předvedli dobrou hru, byli plní energie a nadšení," řekl deníku Sun-Sentinel trenér Floridy Peter DeBoer. Frolík a Stewart dostali v zápase přednost před Wadem Belakem a Kamilem Krepsem.

Frolík sice odehrál za celý zápas pouze devět střídání a ve třetí třetině a následném prodloužení už pozoroval hru jen ze střídačky, ale radost mu to rozhodně nezkazilo. "Když jsem po mítinku týmu našel svoje jméno na soupisce pověšené na zdi v kabině, byl jsem nadšený. Hned jsem tu novinu poslal domů esemeskou," vykládala po zápase česká naděje.

Dvacetiletého Frolíka v zámoří srovnávají s Jaromírem Jágrem. Oba začínali s hokejem v Kladně, oba vstoupili do NHL s delšími vlasy, a nosí i podobná čísla na dresu. Zatímco Jágra proslavila osmašedesátka, Frolík se snaží prorazit s číslem 67. A dres Panterů teď chce oblékat co nejčastěji. "Jsem šťastný, že jsem mohl s kluky zůstat," dodal hráč, jenž ve svém prvním zápase v NHL strávil na ledě necelých šest minut čistého času.

Reklama

Související témata: