Hlavní obsah

Útočník Leipsic skončil kvůli pohrdlivým komentářům v Capitals

Washington

Washington Capitals se rozhodl zbavit kontroverzního hokejového útočníka Brendana Leipsice a umístil ho na listinu volných hráčů. Vedení klubu došla trpělivost poté, co se tento týden na veřejnost dostaly jeho znevažující a pohrdlivé komentáře z instagramu na adresu manželky útočníka Vancouveru Tannera Pearsona a kapitána Edmontonu Connora McDavida. Posměšně se v chatu vyjadřoval i o dvojici svých spoluhráčů.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Washington Capitals se rozhodl zbavit kontroverzního hokejového útočníka Brendana Leipsice a umístil ho na listinu volných hráčů.

Článek

Leipsic na sociální síti ironicky komentoval obrázek manželky útočníka Kosatek Tannera Pearsona pořízený během jednoho utkání. "Podívejte se na Pearsonovu ženu, jak je tlustá," napsal hokejista na sociální sítě. A komentář nezůstal bez odezvy, útočník za něj dostal v Capitals padáka.

Pětadvacetiletý Leipsic, jenž od draftu v roce 2012 vystřídal v NHL šest klubů, měl ve Washingtonu roční smlouvu na 700 000 dolarů do konce této sezony. Za Capitals dal v 61 zápasech tři góly a připsal si osm asistencí. Celkem v lize odehrál 187 utkání s bilancí 59 bodů (16+43).

Do aféry, kterou vedení NHL odsoudilo, byli zapleteni i Leipsicův bratr Jeremy, jenž kvůli tomu už ve čtvrtek skončil v univerzitním týmu Manitoba Bisons, a Jack Rodewald z Floridy Panthers. Ten v této sezoně hrál na farmě v AHL.

Reklama

Související témata: