Hlavní obsah

Kaberleho si žádný jiný klub NHL nevybral, zůstává v Carolině

RALEIGH

Český obránce František Kaberle zůstává v Carolině. Žádný jiný klub NHL si ho totiž během stanovených 24 hodin nevybral z takzvaného waiver listu, kde byl k dispozici ostatním týmům, a tak je pětatřicetiletý hokejista stále členem Caroliny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

František Kaberle se Stanley Cupem

Článek

Vedení Hurricanes nabídlo Kaberleho v pondělí. Pětinásobný mistr světa v této sezoně vinou zranění nohy vynechal 24 zápasů a v sestavě se na jeho místo dostali mladí a levnější obránci. Pokračovatel slavného českého hokejového rodu si za sezonu vydělá 2,2 milionu dolarů.

Kaberle působí v Carolině od roku 2005 a hned ve své první sezoně pomohl vítězným gólem v rozhodujícím utkání k zisku premiérového Stanley Cupu. Klub z Raleighu se ho nyní chce zbavit, ale dlouholetý český reprezentant není naštvaný.

"Tohle se stává, je to byznys," řekl Kaberle v úterý listu News & Observer. "Po zranění jsem moc nehrál. Předtím jsem se cítil skvěle a myslím, že jsem podával dobré výkony. Je to smůla," dodal.

Také podle kouče Caroliny Paula Maurice není v celé situaci nic osobního. "Frankie vypadal v kempu hodně dobře, ale bohužel se po zranění nedostal na svou dřívější úroveň. Asi z téhle situace není moc šťastný, ale zvládá to dobře. Takové věci se prostě v lize dějí a pro některé hráče to může být určitý zlom v jejich kariéře," uvedl Maurice.

Starší bratr zadáka Toronta Tomáše Kaberleho působí v NHL od roku 1999. V dresech Los Angeles, Atlanty a Caroliny odehrál 506 zápasů, v nichž nasbíral 190 bodů (28+162).

Reklama