Hlavní obsah

Hamonic se nezapojí do dohrávky NHL, má strach o dceru

Obránce Calgary Travis Hamonic se jako první hráč NHL rozhodl nepokračovat v sezoně zámořské hokejové ligy přerušené pandemií koronaviru. Devětadvacetiletý hokejista jako důvod uvedl obavy o zdraví dvouleté dcery, která v minulosti trpěla vážnými dýchacími potížemi a v osmi měsících byla kvůli tomu i hospitalizována.

Foto: Profimedia.cz

Travis Hamonic, hokejový obránce Calgary Flames.

Článek

"Kvůli tomu, čím si moje dcera prošla a že by se mohla nakazit covidem-19, jsem se rozhodl vynechat zbytek sezony. Chtěl bych být u toho, ale rodina je a vždycky byla na prvním místě. Být otcem malého dítěte je moje nejdůležitější práce," uvedl Hamonic v prohlášení. Generální manažer Flames Brad Treliving uvedl, že klub hráčovo rozhodnutí akceptuje.

Hamonic v této sezoně, jež byla přerušena 12. března, odehrál za Calgary 50 zápasů a zaznamenal tři góly a devět asistencí. Celkem má v zámořské lize na kontě 637 startů a 188 bodů (37+151). V NHL nastupuje desátou sezonu, prvních sedm hrál za New York Islanders.

Hamonic se vzdal účasti ve zbytku sezony v den, kdy bylo oficiálně schváleno pokračování soutěže formou rozšířeného play off pro 24 týmů se začátkem 1. srpna. Flames v něm čeká série s Winnipegem.

Reklama

Související témata: