Hlavní obsah

Islanders prodali jméno své nové haly za šest miliard korun

New York

Nová hala hokejistů New York Islanders, v níž má tým hrát zápasy NHL od sezony 2021/22, ponese název UBS Arena. Vedení klubu uzavřelo se švýcarskou bankou dlouholetou smlouvu. Spolupráce má podle serveru sportico.com trvat minimálně 20 let a klubu vynese nejméně 275 milionů dolarů (6,2 miliardy korun).

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Nová aréna pro Islanders roste v sousedství slavného dostihového závodiště Belmont Park.

Článek

"Jsme nadšení, že Islanders, jejich aréna a celá NHL jsou propojeni s UBS. Pro fanoušky Islanders je to jen další náznak, že přestože jdou po dlouhé a klikaté cestě, to nejlepší je teprve před nimi," prohlásil komisionář NHL Gary Bettman.

Připomněl tak, že Islanders v posledních sezonách neměli stabilní domov a využívali dvě haly na Long Islandu - Barclays Center a Nassau Coliseum. "Na moderní halu čekají fanoušci už čtyřicet let," uvedl spolumajitel klubu Jonathan Ledecky.

Nová aréna roste v sousedství slavného dostihového závodiště Belmont Park a je součástí projektu renovace, jejíž celkové náklady vyšplhaly na 1,5 miliardy dolarů. Výstavba haly začala loni v září, kvůli pandemii koronaviru byly práce na dva měsíce zastaveny. Pro zápasy Islanders má mít aréna kapacitu 17 tisíc diváků, pro koncerty 19 tisíc lidí.

Reklama