Hlavní obsah

I na střídačce musí být brankář v NHL ve střehu, Leclaire už to ví

OTTAWA

Hokejového brankáře zdobí ostražitost. A to dokonce i na střídačce. Jednička Ottawy Pascal Leclaire byl sice v utkání proti Washingtonu pouze náhradním brankářem, takže na střídačce takový pozor dávat nemusel, přesto se mu jeho nepozornost zle vymstila. Zasáhl ho totiž puk do hlavy a zlomil mu lícní kost. Leclaire musí na operaci a svému týmu bude chybět měsíc.

Foto: Blair Gable, Reuters

Brankář Ottawy Pacal Leclaire v akci

Článek

Leclaira trefil puk vyhozený ze hřiště, který se ještě odrazil od plexiskla za střídačkou.

"Vůbec jsem neviděl ten puk letět. Mluvil jsem s jedním z našich trenérů a pak mě to trefilo, jako bych dostal baseballovou pálkou. Docela to zabolelo a na chvilku jsem byl mimo," řekl po úterním tréninku Leclaire, jehož zranění pronásledují v průběhu celé kariéry.

V tomto případě mohl nešťastné události jen těžko předejít. "Byla to nehorázná smůla. Ale mě zastihne každý rok něco. Tohle je však natolik smolné, že se tomu člověk musí skoro smát," uvedl sedmadvacetiletý kanadský gólman. "Je to skutečně smutné, zvlášť když se to stalo tahle," řekl trenér Cory Clouston, jenž bude nyní spoléhat na Briana Elliota, který chytal právě v pondělním duelu.

Leclaire v tomto ročníku nastoupil do 16 utkání a na své konto si připsal osm vítězství. V průměru inkasoval 2,71 gólu na utkání při úspěšnosti zákroků těsně přes 90 procent.

Reklama

Související témata: