Hlavní obsah

Obránce Zbořil prodloužil o dva roky smlouvu s Bostonem

Český hokejista Jakub Zbořil uzavřel jako chráněný volný hráč novou dvouletou smlouvu s Bostonem. Třiadvacetiletý obránce, který zahájil sezonu při plánovaném lednovém začátku NHL v dresu mateřské Komety Brno v extralize, si podle nového kontraktu vydělá 725 000 dolarů ročně.

Foto: Sport.cz

Jakub Zbořil prodloužil o dva roky smlouvu s Bostonem

Článek

Zbořila si vybral Boston v roce 2015 v prvním kole draftu na 13. pozici. V NHL má zatím na kontě dva zápasy ze sezony 2018/19, v kterých nebodoval. S Bruins mu skončil tříletý nováčkovský kontrakt.

V uplynulém ročníku působil v AHL, za Providence odehrál 58 utkání a připsal si 19 bodů za tři góly a 16 asistencí. Od poloviny července byl Bostonu k dispozici pro dohrávku sezony. Bruins vypadli ze hry o Stanleyův pohár ve 2. kole play off po porážce s Tampou Bay 1:4 na zápasy.

Do Severní Ameriky odešel Zbořil z juniorky Komety v roce 2014 a tři roky hrál v celku Saint John Sea Dogs v QMJHL. Od sezony 2017/18 působil na farmě Bostonu v Providence. V AHL má na kontě v základní části 182 utkání a 57 bodů za 11 gólů a 46 asistencí. V osmi duelech play off nebodoval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna (zleva) Michal Gulaši, Peter Schneider a Stanislav Svozil se radují z gólu.

Za Kometu sehrál oba dosavadní její zápasy v tomto ročníku extraligy a na první bod čeká.

Reklama

Související témata: