Hlavní obsah

Obránce DeAngelo a brankář Georgijev pokračují v NHL v Rangers

Hokejový klub New York Rangers podepsal po vypršení kontraktů nové dvouleté smlouvy s obráncem Tonym DeAngelem a brankářem Alexandarem Georgijevem. Američan DeAngelo si za sezonu vydělá 4,8 milionu dolarů, bulharský rodák s ruským pasem Georgijev 2,45 milionu.

Foto: Profimedia.cz

Obránce DeAngelo bude pokračovat v dresu New York Rangers

Článek

Brzy pětadvacetiletý DeAngelo byl v minulé sezoně jedním z nejproduktivnějších obránců v NHL. Rodák z New Jersey si v 68 zápasech vylepšil kariérní maxima na 15 gólů a 53 bodů a v obou statistických ukazatelích se dělil o čtvrté místo mezi ligovými zadáky. Padesát bodů a 15 gólů nasbíral v dresu Rangers mezi obránci naposledy v sezoně 2000/01 člen Síně slávy Brian Leetch.

DeAngelo vstoupil do NHL v roce 2016 v dresu Arizony, do Rangers byl vyměněn o rok později.

Také čtyřiadvacetiletý Georgijev přišel do New Yorku v roce 2017, předtím působil ve finské lize. V příštím ročníku má být dvojkou Rusa Igora Šesťorkina. Rangers zahájí novou éru bez švédského brankáře Henrika Lundqvista, který odešel z klubu po 15 letech.

Georgijev v uplynulém nedohraném ročníku odchytal 34 zápasů. Celkem má v NHL na kontě 77 utkání, v nichž udržel čtyřikrát čisté konto.

Reklama

Související témata: