Hlavní obsah

Liberec poznal sílu vyslance z NHL. Boston zúčtoval s Čechy 7:1

LIBEREC

Žádná virtuální počítačová hra. Česká hokejová historie si 5. říjen zapíše tučným písmem do svých listů. Mužstvo z NHL nastoupilo proti českému týmu na jeho ledě. Liberec vs. Boston. Pod Ještěd zavítal tým, který vyhrál pětkrát nejcennější hokejovou trofej. Ano, obdivovaný a ceněný Stanley Cup. Favorit nakonec potvrdil své kvality a vyhrál přesvědčivě 7:1.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jordan Caron (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Patrice Bergeronem po brance, kterou Boston vstřelil Liberci.

Článek

Nevšední výplň si zvolil Liberec v průběhu extraligy. V úterý Boston z Ameriky s Chárou a Krejčím, ve středu Kladno ze středočeského kraje. Takový program mají místní fanoušci v těchto hodinách. S Američany prestižní klání, které stálo klub tři sta tisíc dolarů. O čtyřiadvacet hodin později o body v české nejvyšší soutěži.

Souboj Tygrů z Liberce s bostonskými Medvědy vyzněl v první třetině pro domácí. Tedy aspoň vizuální pohled tomu napovídal. Na šance vyhráli hráči trenéra Jiřího Kalouse. Ale góly mají vyšší váhu ve statistikách. V předposlední minutě poslal do vedení hosty Nahtan Horton.

Brankář Bostonu Tim Thomas inkasuje branku od libereckého Andreje Podkonického.foto: ČTK/Radek Petrášek 

I prostřední část vyzněla pro Boston o jeden gól. Liberečtí hráči ale vstřelili branku. Vteřiny poté spatřilo svět bílé peklo. Ručníky v rukách fanoušků se třepotaly na znamení radosti. O tu se zasloužil Andrej Podkonický po milimetrové přihrávce Petra Nedvěda. Dlouho ale veselí v Tipsport aréně nepanovalo. Třetí gól hostů padl po dalších necelých třech minutách. Navíc v oslabení. Domácí dostávali lekci z produktivity. Jen se potvrdil fakt z předchozích třech utkání v extralize - dva vstřelené góly ve třech zápasech.

Začátek třetí dvacetiminutovky potvrdil rozdílnou kvalitu obou účastníků. Domácí prohrávali už o tři trefy. V ten moment nastala exhibice v podání hostů a strhla se gólová lavina. Ta se zastavila na nemilosrdném skóre 7:1.

Nathan Horton z Bostonu (vpravo) bojuje o puk s libereckým Janem Výtiskem.foto: Reuters/David W Cerny

„Jsme tým, který hraje nejlepší ligu, má tradici. Liberec musí hrát naši hru,“ říkal před utkáním Krejčí. Nemýlil se.

I přes libereckou porážku diváci nelitovali. Vždyť lístky na Boston vykoupili za hodinu. Není divu. Kdy uvidí mužstvo z nejlepší hokejové ligy světa opět na vlastní oči? Možná nikdy. A že klub ze zámoří vyhrál? Jen snílci čekali něco jiného.

Bílí tygři Liberec - Boston Bruins 1:7 (0:1, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 29. Podkonický (Nedvěd) - 19. Horton (Chára, Krejčí), 23. Bergeron, 31. Caron (Bergeron), 42. Bergeron, 47. Seguin (Boychuk, Bergeron), 48. Campbell (Thornton, Paille), 50. Wheeler (Bergeron, Chára). Rozhodčí: Leggo, Scharers - Blümel, Hribík. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Liberec: Pinc (od 40. Vošvrda) - Výtisk, Hunkes, Čakajík, Derner, Rýgl, Trončinský, Holub, Moravec - Podkonický, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Vak, Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Špaček, Urban, Bárta.
Boston: Thomas - Chára, Boychuk, Ference, Seidenberg, Stuart, Hunwick - Lucic, Krejčí, Horton, Campbell, Seguin, Paille, Thornton, Wheeler, Recchi, Bergeron, Caron, McQuaid, Marchand, Ryder.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články