Hlavní obsah

Michal Neuvirth zazářil v nájezdech. Teď se těší na Stanley Cup

Brankář Michal Neuvirth vychytal v úterním duelu hokejové NHL výhru Washingtonu na ledě Toronta 3:2 v samostatných nájezdech. A po zápase byl ve středu pozornosti nejen hostujících novinářů. Zámořské novináře mimo jiné zajímalo, zda předpokládal, že všichni hráči Toronta budou mířit na lapačku. To Michal Neuvirth odmítl. Hlavně se prý obával Grabovského, který ho již dokázal jednou při samostatných nájezdech překonat.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Michal Neuvirth

Článek

"Zápas hodnotím pozitivně. Vyhrálo se a i ty nájezdy nakonec vyšly. Důležité dva body a zde v Torontě je to vždy obtížné. Jsme rádi, že jsme Torontu ukončili sezónu," radoval se gólman po utkán.

Pro brankáře to bylo náročné utkání. Vy jste vyslali 41 střel na branku, soupeř pouze 21. Jak je těžké se v takovém zápase koncentrovat?

Je to velice těžké, během utkání nesmíte myslet na nic jiného, protože vás ledacos může překvapit. Někdy je lehčí, když na vás jde kolem čtyřiceti střel. Dnes po čtyřiceti minutách jedenáct střel, z toho dva góly. Chvílemi jsem si připadal jako když na to koukám z hlediště. I s tím se musí brankář vyrovnat.

Jak se vlastně cítíte ve Washingtonu?

Velice dobře, máme dobrý tým i nejlepšího hokejistu na světě. K tomu i dobré fanoušky a město se mi také líbí.

Už se určitě těšíte na play-off, je to tak?

Těším se, zase se začne o něco pořádně hrát. Každé utkání bude důležité. Bude se počítat i každá malá chybička. Bohužel, lloni to nevyšlo v prvním kole, ale letos jsme lépe připraveni. Mužstvo posílilo. Přišlo pár veteránů.

Nejste jediným českým brankářem v NHL, jste v kontaktu s Ondřejem Pavelcem nebo Tomášem Vokounem?

Ondra je pouze o rok starší než já, známe se od dětství. Chytal jsem proti němu od třetí třídy. Po každém utkání, když proti sobě hrajeme, tak se spolu bavíme. Tomáše tak dobře neznám. Pozdravíme se vždy před zápasem.

Kdo byl vašim vzorem?

Vzorů jsem měl hodně. Hlavně však to byli Dominik Hašek a Tomáš Vokoun.

Reklama

Související témata: