Hlavní obsah

Plekanec si pochvaloval další výhru proti oblíbenému Phoenixu

Hokejisté Montrealu nezažívají povedený start do NHL, když z patnácti zápasů dokázali vyhrát pouze šest, ale útočník Tomáš Plekanec svými výkony navazuje na předchozí vydařené sezony. Ve čtvrtečním zápase na ledě Phoenixu si připsal jednu asistenci a dva plusové body a pomohl k těsné výhře hostů 3:2 v prodloužení.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Tomáš Plekanec (vlevo) se raduje z gólu.

Článek

Utkání potvrdilo, že arizonský klub patří k oblíbeným soupeřům Canadiens, kteří s Coyotes neprohráli od roku 1998 už ve dvanácti utkáních po sobě. Plekanec v šesti zápasech proti Phoenixu zaznamenal osm bodů. "To se někdy stává, že vám to na nějaký tým jde lépe než na jiný. Nic bych v tom nehledal, spíš je to shoda náhod. Oni nemají špatný tým, dostali se do play off, i letos nehrají špatně, o to víc mě těší dnešní vítězství," řekl Plekanec novinářům.

"Dneska jsme podali solidní výkon. V poslední době postrádáme řadu hráčů, oproti minulému zápasu nám chyběl i Cammalleri, jenž patří mezi naše nejlepší střelce. Naštěstí kluci, co dnes nastoupili, odvedli velmi dobrou práci a získali jsme důležité vítězství," uvedl kladenský odchovanec, který v první třetině odstoupil ze hry po kolizi u mantinelu s obráncem Coyotes Ekmanem Larssonem.

Musel na lékařskou prohlídku

"Čistě mě dohrál, ale já podklouzl a narazil do mantinelu. Šel jsem radši do kabiny, aby mě prohlédli lékaři, jestli je vše v pořádku. Naštěstí jsem se do druhé třetiny mohl vrátit a pomoci k výhře," řekl devětadvacetiletý útočník, jenž má z 15 zápasů na kontě 14 bodů a ztrácí jen bod na nejproduktivnějšího Čech v NHL Milana Michálka z Ottawy.

Montreal dlouhodobě trápí velký počet zraněných hráčů, což se projevuje na postavení mužstva v tabulce. Canadiens jsou ve Východní konferenci až dvanáctí. "Už jsme na to zvyklí, za poslední dva roky jsme odehráli maximálně tak deset zápasů v plné sestavě. Samozřejmě je to nepříjemné, protože ti zranění patří mezi naše klíčové hráče. Na druhé straně, mladí za ně přebírají zodpovědnost. Celkově nehrajeme špatně, bohužel naše koncovka je někdy hodně tristní," uvedl obránce Jaroslav Špaček.

Reklama

Související témata: