Hlavní obsah

Bizarní střídání Buffala. Tohle je opravdu moc!

Buffalo/Praha

Krčí se na posledním místě celé tabulky NHL, teď se konečně proti Philadelphii dočkali výhry. Hokejisté Buffala otočili zápas s Letci a zvítězili 5:3. Fanoušky pobavili o den dříve v utkání proti Washingtonu, kde předvedli opravdu bizarní střídání.

Foto: Adrian Kraus, ČTK/AP

Brankář Buffala Linus Ullmark likviduje jednu ze šancí Flyers

Článek

S Washingtonem, který vede Východní divizi, hráli hokejisté Buffala poměrně vyrovnanou partii. Necelé dvě minuty před koncem první části byli na dostřel jediného gólu, avšak dvacet sekund před první sirénou přišlo ono nešťastné střídání.

V jednu chvíli se na ledě objevilo deset (!) hráčů Sabres, kteří si střídání opravdu špatně načasovali. Chumlu před střídačkou si samozřejmě rozhodčí všimli a hráčská lavice tedy vyfasovala dvouminutový trest. Krátce po začátku druhé třetiny potrestal chybu Sabres obránce Schultz, který v přesilovce zvyšoval na 3:1 pro Capitals.

Více se dařilo hokejistům Buffala proti Letcům z Philadelphie. V souboji prohrávali 0:2 a 2:3, ale po úžasné závěrečné pětiminutovce, ve které vsítili tři branky, zápas otočili a mohli se radovat ze své teprve sedmé výhry v letošní sezoně. Neskutečný zákrok předvedl na konci druhé třetiny jejich gólman Linus Ullmark.

Ten svou hokejkou zabránil jasnému gólu Seana Couturiera, který měl před sebou v podstatě prázdnou branku. Jednalo se o velice důležitý zákrok za stavu 2:2 ve druhé třetině, ale Švéd ho zvládl bravurně. Sabres nakonec zvítězili 5:3.

Reklama

Související témata: