Hlavní obsah

Hokejisté Tampy budou nejméně do května bez kapitána Stamkose

Tampa

Hokejisté Tampy Bay se nejméně do začátku května budou muset obejít bez kapitána Stevena Stamkose. Jednatřicetiletý útočník už kvůli zranění v dolní části těla chyběl v sestavě obhájce Stanley Cupu od 10. dubna, nyní ho klub zařadil na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Znamená to, že Stamkosova pauza se natáhne nejméně na 10 zápasů či 24 dnů s návratem nejdříve 3. května.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Steven Stamkos (91) z Tampy a Darren Helm (43) z Detroitu.

Článek

Jednatřicetiletý kanadský útočník a první hráč draftu 2008 se zranil ve vítězném utkání s Columbusem (6:4). Klub neoznámil, zda mají hráčovy potíže souvislost s loňským zraněním břišního svalu. Stamkos se s ním vloni v březnu podrobil operaci, zasáhl pak v přerušené sezoně jen do třetího utkání finálové série v září a o měsíc později podstoupil další zákrok.

V tomto ročníku dvojnásobný držitel Maurice Richard Trophy pro krále střelců NHL dosud nastoupil do 38 utkání a se 17 góly se dělí o pozici nejlepšího týmového střelce s Braydenem Pointem. Přidal i 17 asistencí a v týmové produktivitě jsou před ním jen Victor Hedman (39), Point (35) a Ondřej Palát (35), kteří odehráli o pět utkání víc.

Reklama

Související témata: