Hlavní obsah

Carolina - Tampa Bay 1:2Stav série 0:2Tampa s Palátem a Ruttou zvýšila vedení v sérii

New York/Praha

Hokejisté Tampy vyhráli i druhý zápas čtvrtfinále play off NHL, když v úterý porazili Carolinu na jejím ledě stejně jako v prvním duelu 2:1. Čeští hráči v dresu Lightning Ondřej Palát a Jan Rutta se bodově neprosadili, stejně jako na druhé straně Martin Nečas.

Foto: James Guillory, Reuters

Hokejisté Tampy Alex Killorn (17), Anthony Cirelli (71) a Erik Černák (81) se radují z gólu proti Carolině.

Článek

Hrdinou Tampy se stal gólman Andrej Vasilevskij, který pochytal 31 střel. Překonal ho až minutu a půl před koncem Andrej Svečnikov, jemuž naservíroval puk do stoprocentní šance zpoza brány Jordan Staal. Ruský forvard už jen snižoval na konečných 1:2.

Tampa vedla od osmé minuty druhé třetiny, kdy se nenápadnou střelou přes obránce od modré čáry prosadil Alex Killorn. Zvýšit mohl ještě v prostřední části Jan Rutta, jenže jeho střelu zastavila horní tyč.

Náskok hostů tak navýšil až ve třetí třetině Anthony Cirrelli, jenž využil chyby obránce Hurricanes Bradyho Skejeie při zpracování skákajícího puku a bekhendem zavěsil.

Brankář Vasilevskij, jenž se dostal mezi tři finalisty na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana sezony, po Svečnikově gólu ustál závěrečnou snahu domácích o vyrovnání.

Jeho protějšek Alex Nedeljkovic čelil za celý zápas jen 15 střelám, přesto jeho tým opět prohrál.

2. kolo play off NHL:
Centrální divize - 2. zápas:
Carolina - Tampa Bay 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 59. A. Svečnikov - 28. Killorn, 49. Cirelli. Střely na branku: 32:15. Diváci: 16.299. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Cirelli (oba Tampa Bay), 3. A. Svečnikov (Carolina). Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: