Hlavní obsah

Talentovaný hokejista svým sdělením přepsal historii NHL. Tohle ještě nikdo neudělal

Nashville/Praha
Aktualizováno

Ač se zdá téma homosexuality ve světě sportu již běžné, přesto se najdou situace, které mohou být průlomové. Jednou z nich je i sdělení devatenáctiletého talentu z Nashvillu, který jako první hráč v historii NHL přiznal, že je homosexuál. Jeho otevřenost všichni chválí a stojí za ním, včetně komisionáře soutěže Garryho Bettmana.

Foto: @lukeprokop_6, Twitter

Luke Prokop – první hráč v historii NHL, který přiznal, že je gay.

Článek

Devatenáctiletý obránce Luke Prokop se stal prvním hráčem pod smlouvou z NHL, který přiznal, že je gay. Se svým sdělením přišel na Instagramu. „Poslední rok a půl byl šílený, dal mi šanci najít mé opravdové já. Už se dál nebojím skrývat, kdo opravdu jsem," začal svůj příspěvek.

Řekl, že je hrdý na to, že nyní může všem v klidu říct, že je gay. Uvedl však, že mu dlouho trvalo, než se do tohoto bodu svého života dostal. „Nebyl bych šťastný, kdybych nepřišel s pravdou," píše ve svém přiznání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NHL (@nhl)

Prokop byl v minulém roce draftován Nashvillem, v juniorské soutěži WHL hraje za Calgary již čtvrtou sezonu. „Organizace Nashvillu Predators je hrdá na Luka Prokopa za odvahu, kterou projevuje, a budeme ho jednoznačně podporovat v následujících dnech, týdnech a letech, jak se bude nadále rozvíjet jako náš hráč,“ uvedl tým.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Podpory se dočkal i od vedení NHL. „Všichni v NHL jsme hrdí na prohlášení, které Luke učinil. Moc mu děkujeme za odhalení pravdy a oceňujeme jeho odvahu,“ řekl Bettman. Prokop ve svém sdělení nezapomněl poděkovat všem za podporu a uvedl, že doufá, že svým přiznáním pomůže ostatním homosexuálům k přijetí v hokejové komunitě.

Reklama

Související témata: