Hlavní obsah

Hokejová legenda bojuje s rakovinou

Montreal/Praha

Legendární hokejový útočník a analytik stanice TVA hockey Mike Bossy bojuje s rakovinou plic. Rodák z Montrealu to oznámil v úterý v dopise zmíněné televizní společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Legenda New Yorku Islanders Mike Bossy bojuje s rakovinou plic

Článek

„S velkým smutkem musím oznámit, že zmizím z vašich obrazovek, protože potřebuji pauzu. Během této přestávky budu podstupovat léčbu rakoviny plic. (Skóre je) zatím 1:0, ale ještě jsem neřekl poslední slovo," napsal někdejší hvězdný křídelník New Yorku Islanders, který v osmdesátých letech vybojoval s Ostrovany čtyři Stanley Cupy za sebou.

„Hodlám bojovat s největším nasazením a zápalem tak, jak jste mě vídali na ledě," pokračoval kanonýr, který je držitelem Conn Smythe Trophy, Lady Byng Trophy a Calder Trophy.

Směrem ke svým divákům pak 64letý člen Síně slávy NHL uvedl: „V mojí hlavě nebudete nikdy moc daleko. Právě naopak, budete pro mě motivací pro to, abych se uzdravil. Jako všichni sportovci, kteří se připravují na největší zápas v životě, budu potřebovat všechnu svoji sílu a koncentraci."

Bossy během deseti sezon v NHL nasbíral 573 gólů a 1126 bodů. S kanadskou reprezentací triumfoval na Kanadském poháru v roce 1984. U příležitosti 100. výročí NHL byl vybrán jako jeden ze sta nejlepších hráčů historie ligy.

Reklama