Hlavní obsah

Fantastický kousek v podání Perryho. Jeho trefa na kolenou ohromila NHL

Anaheim

Báječný večer prožil v NHL kanadský útočník Anaheimu Corey Perry. V zápase proti New Yorku Islanders nasměroval Kačery dvěma góly k výhře (5:2) a stal se první hvězdou střetnutí. Jeho první trefa v zápase navíc nadchla všechny přítomné diváky v hale. Osmadvacetiletý křídelník totiž po povedeném průniku překonal brankáře Anderse Nilssona na kolenou!

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Útočníci Anaheimu Corey Perry (vlevo) a Saku Koivu slaví gól proti New Yorku Islanders.

Článek

Jeho zásah přišel pro Kačery v pravý čas. Kalifornský tým držel nad Ostrovany, kteří toužili přerušit devítizápasovou sérii porážek, v závěru druhé třetiny těsný náskok 3:2. Zbývaly poslední sekundy před vypršením čtyřicáté minuty, když se dopředu vydal Daniel Winnik. V útočném pásmu přenechal puk Perrymu a ten si doslova vychutnal obranu soupeře.

Nejprve se elegantní kličkou vyhnul bekovi De Haanovi, a přestože byl faulovaný, dokázal v pádu na kolenou zakončit a to naprosto přesně. Střelou na lapačku mezi nohama obránce Hamonice protlačil puk do klece a dostal fanoušky v hale Honda Center do varu.

"Věděl jsem, že chybí jen pár sekund do konce. Protihráč mě podrazil, já jsem na kolenou ještě vystřelil a puk našel cestu do sítě. Jsem rád, že to skončilo v bráně," liboval si Perry.

Rodák z města Peterborough se do střelecké listiny zapsal ještě jednou. Ve 48. minutě zvýraznil výhru Anaheimu, když v přesilovce pohotovu dorážkou nedal Nilssonovi šanci.

Reklama

Související témata: