Hlavní obsah

Jako zeď. Skvělými zákroky Bryzgalov připomněl svůj zapomenutý um

Ruský brankář Ilja Bryzgalov byl důležitým faktorem při vítězství Minnesoty nad Chicagem ve čtvrtém zápase 2. kola play off NHL. A to se přitom zdálo, že bude ten, kdo tým potopí. V důležitém momentu se ale předvedl a dovedl hokejisty Wild k výhře a srovnání série na 2:2.

Foto: Brace Hemmelgarn, Reuters

Tentokrát ne! Divočák Bryzgalov zasahuje proti vyhlášenému střelci Patricku Sharpovi z Chicaga, který ho v první třetině zaskočil nečekaným gólem.

Článek

Jako horký brambor si Bryzgalova poslední roky přehazovaly týmy v NHL. Nyní ale táhl Minnesotu za druhým vítězstvím (4:2) v sérii se silným Chicagem.

Minnesota vedla šest minut před koncem zápasu s Blackhawks 4:2. Před branku si však sjel pohotový útočník Morin, načež měl dokonce dvě dobré šance na kontaktní gól. Skvělý Bryzgalov proti němu ale obstál, přestože situace vyznívala jasně ve prospěch chicagského forvarda.

Na konci první třetiny, kdy Chicago vyrovnalo na 1:1, se přitom zdálo, že ruský gólman bude spíš za smolaře. Do té doby nevýrazní Blackhawks laciným gólem Sharpa srovnali krok. Bryzgalov už ale podobnou chybu nepředvedl.

Pan Vesmír, jak se také zvídavému brankáři přezdívá, už pár let čeká na opravdu vydařenou sezónu. V mužstvu Wild, kam přišel koncem sezóny, se slibně rozjel, začátek play off měl slabší, nyní ale znovu dává vzpomenout na své lepší časy. Třiatřicetiletý Bryzgalov však proslul také nestálými výkony. Šanci potvrdit svou stoupající formu bude mít v pátém utkání čtvrtfinálové série z neděle na pondělí.

Reklama

Související témata: