Hlavní obsah

Boston - Montreal 1:3Stav série 3:4Medvědi nestačili na Montreal a v play off končí. Krejčí má volnou cestu na šampionát

Aktualizováno

Ani jedna asistence útočníka Davida Krejčího nestačila hokejistům Bostonu k postupu do finále Východní konference play off NHL. Bruins v rozhodujícím sedmém utkání série podlehli doma Montrealu 1:3 a z postupu se tak po čtyřech letech radovali hráči Canadiens i s Tomášem Plekancem. Pro osmadvacetiletého Krejčího předčasně skončila zámořská sezóna, mohl by však posílit reprezentaci na světovém šampionátu v Minsku.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Tomáš Plekanec (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Montrealu Danielem Brierem (48) a Brendanem Gallagherem (11) z postupu do finále play off Východní konference přes Boston.

Článek
Fotogalerie

Naopak vítězný Montreal dokonal obrat série z 2:3 na 4:3 a už se může chystat na finále Východní konference, kde změří síly s New Yorkem Rangers. Canadiens se v rozhodujícím sedmém zápase podařilo vsítit rychlý gól, už ve třetí minutě se prosadil Dale Weise a dal hostům jednobrankovou výhodu.

Tu Montreal ještě zvýšil ve druhé třetině, kdy se trefil Max Pacioretty. Medvědi, kteří byli nejlepším týmem základní části, svého soupeře přestříleli 30:18 a ještě před sirénou zásluhou Iginly vstřelili kontaktní branku, tři minuty před koncem utkání však v oslabení opět inkasovali po nešťastné teči Zdena Cháry a postupové naděje Bruins se vypařily.

Hlavním strůjcem úspěchu Montrealu byl brankář Carey Price, který v duelu č. 6 vychytal čisté konto a ve čtvrtek svou neprůstřelnost protáhl na 106 minut. Překonal ho až na konci druhé třetiny v přesilové hře Jarome Iginla. "Jsem z toho u vytržení. Ale ještě není konec. Naopak, jsme teprve v polovině cesty," připomněl Price, že k zisku Stanleyova poháru musí Montreal vyhrát ještě další dvě série.

Vyhrát základní část nic neznamená, smutnil Rask

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička už dříve vyjádřil zájem o služby Davida Krejčího, osmadvacetiletý centr by tak mohl v nejbližších dnech posílit národní tým na MS v běloruském Minsku, pokud v Bostonu projde zdravotní prohlídkou. Krejčí v letošním play off nasbíral ve dvanácti zápasech čtyři body, aniž by skóroval.

"Měli jsme skvělý tým, ale zase se ukázalo, že vyhrát základní část nic neznamená," konstatoval zklamaný gólman Bruins Tuukka Rask. "Slušně jsme zvládli úvodní sérii play off proti Detroitu. S Montrealem jsme už ale ten další krok neudělali, nedokázali jsme se zlepšit. To je realita a musíme s tím žít," dodal finský gólman. "Montreal byl dnes lepším týmem a postoupil zaslouženě," uznal trenér Claude Julien.

Svěřenci jeho protějšku Michaela Therriena si postup přes Boston náležitě vychutnávali. Během celé série totiž ze strany soupeře i okolí cítili, že je podceňují. "Porazit tenhle tým je ještě sladší než obvykle. Vůbec k nám neměli žádný respekt, pohrdali námi," řekl střelec první branky Weise, který si averzi vůči Bostonu vypěstoval už coby hráč Vancouveru.

"Spousta lidí k nám přistupovala tak, ať nedráždíme medvěda. Byli jsme z těch řečí unavení a otrávení. Myslím, že tyhle věci kolem nám dodaly ještě více odhodlání je porazit. Proti silnějšímu a zkušenějšímu týmu jsme to chtěli ještě víc dokázat. Ukázali jsme, jaký má tohle mužstvo charakter," přidal se obránce P. K. Subban. "Není lepší pocit, než všem tady zavřít hubu," dodal.

Králové srovnali sérii

Šestý zápas Západní konference mezi Los Angeles Kings a Kačery z Anaheimu byl znovu velmi vyrovnaný, důležité a těsné vítězství 2:1 ale nakonec urvali domácí Králové a proti druhému nejlepšímu týmu základní části srovnali stav série na 3:3.

Úvodní gól zápasu vstřelil v 9. minutě Jake Muzzin, ve 35. minutě zvýšil na 2:0 Trevor Lewis. Za necelé dvě minuty sice hosté snížili zásluhou Kylea Palmieriho, další gól už ale brankář Jonathan Quick nepustil.

I proto, že Kačeři v zápase promarnili pět přesilových her. "Je to hrůza! Vystřelili jsme v nich aspoň jednou na bránu?" hřímal po utkání trenér Bruce Boudreau. Rozhodující duel se odehraje v noci na sobotu v Anaheimu.

Statistika - 2. kolo play off NHL:
Východní konference - 7. zápas:
Boston - Montreal 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 38. Iginla (Krejčí) - 3. Weise, 31. Pacioretty, 58. Briere. Střely na branku: 30:18. Diváci: 17 565. Konečný stav série: 3:4.
Západní konference - 6. zápas:
Los Angeles - Anaheim 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 9. Muzin, 35. Lewis - 36. Palmieri. Střely na branku: 23:22. Diváci: 18 519. Stav série: 3:3.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Kopitar(Los Angeles)1317(4+13)
2.Malkin(Pittsburgh)1314(6+8)
3.Getzlaf(Anaheim)1114(4+10)
4.Parise(Minnesota)1314(4+10)
5.Gáborík(Los Angeles)1313(8+5)
48.Plekanec(Montreal)117(3+4)
84.Hertl(San Jose)75(2+3)

Reklama

Pavouk - Play off NHL 2014

  • Osmifinále

  • Boston Bruins - logo Boston Bruins Detroit Red Wings - logo Detroit Red Wings
    4 : 1
  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens
    0 : 4
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins Columbus Blue Jackets - logo Columbus Blue Jackets
    4 : 2
  • New York Rangers - logo New York Rangers Philadelphia Flyers - logo Philadelphia Flyers
    4 : 3
  • Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    3 : 4
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks
    2 : 4
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Dallas Stars - logo Dallas Stars
    4 : 2
  • San Jose Sharks - logo San Jose Sharks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Boston Bruins - logo Boston Bruins
    4 : 3
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins New York Rangers - logo New York Rangers
    3 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    4 : 2
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Semifinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens New York Rangers - logo New York Rangers
    2 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Finále

  • Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings New York Rangers - logo New York Rangers
    4 : 1