Hlavní obsah

Minnesota řeší problém. Gólman Harding si zlomil nohu

Hokejistům Minnesoty vznikl v NHL před čtvrtečním začátkem přípravného kempu velký problém. Brankář Josh Harding, předpokládaná týmová jednička, si zlomil pravou nohu a zatím na neurčito bude mimo hru. Vedení Wild se navíc dosud nepodařilo dohodnout na novém kontraktu s Darcym Kuemperem, jenž je chráněným volným hráčem a měl vytvořit dvojici s Hardingem.

Foto: Profimedia.cz

Josh Harding se v brance Minnesoty nějaký čas neobjeví.

Článek

Třicetiletý Harding, držitel ceny Billa Mastertona za oddanost hokeji za sezónu 2012/13, kdy mu byla diagnostikována roztroušená skleróza, si podle zámořských médií zlomil nohu mimo led. Ze zkušených gólmanů zůstal Minnesotě na začátek kempu pouze Niklas Bäckström.

"Jsem frustrovaný a zklamaný," řekl kouč Mike Yeo deníku Star Tribune. "Přes léto plánujete všechny věci a přemýšlíte, kdo se zapojí do tréninku, kdo bude hrát zápasy. Věci se však mohou dramaticky změnit," uvedl.

Minnesotě by mohl vypomoci - stejně jako v minulé sezóně - ruský brankář Ilja Bryzgalov. Toho získala výměnou z Edmontonu, když byli na marodce Harding s Bäckströmem. Momentálně je bez smlouvy, Minnesota ho ve středu pozvala do kempu na zkoušku.

Reklama

Související témata: