Hlavní obsah

I takhle skóruje lídr NHL! Góly umí dávat i v kleče zpoza brány

Detroit

Montreal momentálně vede tabulku celé NHL. Kanadský celek prožívá povedený ročník i díky českým útočníkům Jiřímu Sekáčovi a Tomáši Plekancovi, jenž v noci na pondělí pomohl gólem a asistencí k výhře 4:1 nad Detroitem. Právě branka, která padla po Plekancově asistenci, se stala momentem večera.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Brendan Gallagher (vlevo) oslavuje kuriózní gól proti Detroitu spolu s Alexem Galčeňukem.

Článek

Detroitský zadák Jonathan Ericsson si za bránou svého týmu počínal velmi tvrdě. Brendana Gallaghera zpracovával dost důrazně na to, aby se útočník hostů poroučel k ledu. Ani tam však nezůstal v klidu, protože mu Ericsson uštědřil ještě ránu holí. Zatímco švédský bek si zřejmě myslel, že svou práci splnil na sto procent, Gallagher se nevzdal a z pozice vkleče a navíc zpoza brány odvážně napálil puk do prostoru před bránou.

Dvaadvacetiletému kanadskému útočníkovi se podařilo trefit rameno gólmana Jimmyho Howarda tak dobře, že kotouč skončil za zády překvapeného brankáře. Nešťastný moment pro Howarda sledoval ze střídačky český gólman Petr Mrázek, který byl před zápasem povolán z farmy. Zatímco naštvaný Ericsson odjížděl na střídačku, pobavení hráči Montrealu slavili gól na konečných 4:1. Montreal tak ukázal, že k prvnímu příčce nevedou jen góly po parádních kombinacích a brilantních individuálních akcích.

Reklama

Související témata: