Hlavní obsah

Pavelcovi roste zdatný konkurent. Přijde o pozici jedničky Winnipegu?

Winnipeg

Ondřej Pavelec je momentálně jedinou českou jedničkou v NHL. Petr Mrázek zatím v konkurenci Jimmyho Howarda a Jonase Gustavssona zasáhl pouze do dvou utkání v brance Detroitu. Michal Neuvirth se pak o prostor v brankovišti Buffala téměř rovnoměrně dělí s Jhonasem Enrothem a Marek Mazanec zatím sbírá zkušenosti na farmě Nashvillu. Podle spekulací ze zámoří však reálně hrozí, že i Ondřej Pavelec přijde o své výsadní postavení ve Winnipegu. Na jeho místo se totiž tlačí Michael Hutchinson.

Foto: Brace Hemmelgarn, Reuters

Gólman Michael Hutchinson si svými výkony říká o pozici jedničky ve Winnipegu.

Článek

„Pro Winnipeg je to složitá situace. Zdá se, že Hutchinson je připraven převzít po Pavelcovi otěže, ale problém je v tom, že sám Pavelec nechytá špatně, aby se dalo ospravedlnit, že přijde o svou pozici," píše o situaci v brance Winnipegu Jared Clinton z magazínu The Hockey News.

Hutchinson nakoukl do NHL v minulé sezóně, když bylo zřejmé, že Jets se budou muset obejít bez účasti v play-off. Mladý Kanaďan odchytal tři duely, z nichž jeho tým vytěžil dvě výhry. Čtyřiadvacetiletý gólman během tří střetnutí inkasoval pouze pětkrát a udržel skvělou procentuální úspěšnost zákroků 94,3 %.

Také v tomto ročníku se Michaelu Hutchinsonovi zatím daří. Z osmi utkání vyšel s průměrem úspěšných zásahů 94,7 % a 1,56 obdržených gólů na zápas. Ještě před začátkem sezóny se přitom zdálo, že Hutchinson nebude mít úplně jednoduchou pozici. Jenže Winnipeg se nakonec zbavil zkušeného náhradníka Petera Budaje, který byl odeslán do celku St. John's IceCaps v AHL a mladému kanadskému brankáři se naskytl nečekaný prostor.

O tom, že Hutchinson se těší čím dál větší důvěře, svědčí i jeho vytížení. Z posledních šesti zápasů chytal tři, stejně jako Ondřej Pavelec. Statistiky hovoří v jeho prospěch už nyní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články