Hlavní obsah

Brankář Miller bude chybět Vancouveru čtyři až šest týdnů

Vancouver

Hokejisté Vancouveru se musejí čtyři až šest týdnů obejít bez amerického brankáře Ryana Millera, který má nespecifikované zranění v dolní části těla. Jednička Canucks jej utrpěla na začátku druhé třetiny nedělního utkání na ledě New Yorku Islanders po srážce se spoluhráčem Jannikem Hansenem. Pravděpodobně si Miller zranil pravou nohu.

Foto: Brad Penner, Reuters

Gólman Vancouveru Ryan Miller hovoří s lékařem.

Článek

Duel při vítězství 4:0 dochytal švédský gólman Eddie Läck, který byl vyhlášen první hvězdou. Miller odcestoval v pondělí do Vancouveru na vyšetření magnetickou rezonancí a Canucks povolali z farmářského týmu Utica Comets z nižší AHL Läckova krajana Jacoba Markströma.

Čtyřiatřicetiletý Miller přijde i o čtvrteční utkání v Buffalu, kde strávil převážnou část kariéry. Po 11 sezonách odtud odešel loni v únoru do St. Louis. V létě pak jako nechráněný volný hráč uzavřel tříletou smlouvu s Vancouverem celkem na 18 milionů dolarů.

Stříbrný medailista z olympijských her ve Vancouveru z roku 2010 v této sezoně odchytal 44 zápasů s průměrem 2,47 obdržené branky na utkání a s úspěšností zákroků 91,3 procenta. Šestkrát udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: