Hlavní obsah

Obranu Anaheimu vyztuží Wisniewski z Columbusu

Anaheim

Obranu hokejistů Anaheimu posílí zkušený zadák James Wisniewski z Columbusu. Ducks získali v rámci větší výměny ještě volbu ve třetím kole letošního draftu, opačným směrem putují útočníci Rene Bourque s Williamem Karlssonem a navrch volba ve druhém kole letošního draftu.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

James Wisniewski (vpravo) opustil Columbus.

Článek

Dres vítěze Stanleyova poháru z roku 2007, jenž patří i letos k hlavním aspirantům na zisk nejcennější klubové trofeje, oblékne jednatřicetiletý Wisniewski podruhé v kariéře. Barvy Kačerů už hájil v letech 2009 a 2010. V této sezoně má ofenzivně laděný bek na kontě 29 bodů (8+21) z 56 zápasů.

Celkem během kariéry v NHL, kde hrál také za Chicago, New York Islanders a Montreal, nastřádal už 269 bodů z 538 zápasů základní části za 53 gólů a 216 asistencí. V play off přidal ve 24 vystoupeních gól a šest přihrávek. Wisniewski má platný kontrakt až do roku 2017 s příjmem 5,5 milionu dolarů ročně.

Smlouva třiatřicetiletého Bourquea je o rok kratší a zní na 3,33 milionu dolarů ročně. Bourque ale neprožívá příliš povedenou sezonu. Začal ji v Montrealu, ocitl se i na farmě v AHL a v listopadu se stěhoval k Ducks. Celkem v NHL v tomto ročníku odehrál 43 utkání a zaznamenal 10 bodů (2+8).

Anaheim získal následně v dalších výměnách i třiadvacetiletého obránce Simona Desprése, jenž prožíval životní sezonu v Pittsburghu, k Penguins za něho poslal Bena Lovejoye. Do Colorada poslal kalifornský klub zadáka Mata Clarka výměnou za forvarda Michaela Sgarbossu. A do kádru Anaheimu nově patří i německý bek Korbinian Holzer, který přišel z Toronta. Opačným směrem putuje ostřílený obránce Eric Brewer a volba v pátém kole draftu.

Reklama

Související témata: