Hlavní obsah

Sluníčko, bazén. Florida nemá chybu, vzkázal Jágr. Ještě tak udělat play off, přeje si

Sunrise/Praha

Když se na konci února dozvěděl, že jej New Jersey vyměnilo v rámci NHL do Floridy, posteskl si, že hráči jsou jako zboží, které svou budoucnost nemá šanci ovlivnit. Po necelých dvou týdnech si ale český hokejový útočník Jaromír Jágr nemůže angažmá u Panterů vynachválit.

Foto: Facebook

Jaromír Jágr si pobyt na Floridě užívá.

Článek
Fotogalerie

„Začátek března - dělám práci, co miluji, sluníčko, bazén, skvělí a hodně mladí spoluhráči. Zatím Florida Panthers nemá chybu. Jsem rád, že tady můžu hrát," napsal třiačtyřicetiletý Jágr na svém profilu na Facebooku Hokejové rodině, jak nazývá své fanoušky na sociální síti.

Kladenský odchovanec nastoupil v dresu Floridy do čtyř zápasů, v nichž si připsal tři body za gól a dvě asistence. V průběhu minulého týdne se potýkal s chřipkou, kvůli níž musel vynechat duel s Dallasem. O víkendu už byl ale zase plně připraven a jednou nahrávkou pomohl Panterům k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad New Yorkem Islanders.

„Ještě tak udělat play off," upíná se Jágr k závěrečným dostihům o vyřazovací boje. Floridě aktuálně patří v tabulce Východní konference NHL první nepostupová příčka, na osmý Boston ztrácí čtyři body. „Vím, že se říká, nechval dne před večerem, ale..."

Sezóna Rytířům skončila, trénovat ale budou dál

Radost mu ale neudělalo Kladno. Tým, který vlastní, vypadl ve čtvrtfinále play off první ligy s Jihlavou a mezi českou elitu se tak po roční pauze nevrátí. „Mrzí mě to, ale na druhou stranu je to sport. Myslím, že jsme udělali maximum, co se týče sehnání peněz, posílení mančaftu. Když jsem se na něj podíval, věřil jsem, že se může do extraligy dostat, byli tam velice zkušení hráči," řekl Jágr Českému rozhlasu.

Přestože Rytířům sezóna už skončila, majitel klubu chce, aby hráči i dál na Kladně trénovali. „Dokud tam bude led, jsem zastáncem toho, že by se mělo trénovat stejně, jako kdyby se hrálo. Možná i více. Můj hokej je jenom o tvrdé práci a budu to vyžadovat i od kladenských hráčů. Takže jestli někdo bude naštvaný nebo se bude zlobit, že mu skončila sezóna a bude muset jít teď trénovat, ať se na mě nezlobí, sebere se, jde domů a nemusí vůbec chodit," rozohnil se Jágr.

Zahraje si letos Jaromír Jágr v barvách Floridy Panthers play off?
Ano
65,1 %
Ne
34,9 %
Celkem hlasovalo 10333 čtenářů.

Reklama

Související témata: