Hlavní obsah

Jágr by mohl na Floridě zůstat. Klub mu chce dát novou smlouvu

Generální manažer Floridy Dave Tallon podnikl první krok k prodloužení smlouvy s hokejistou Jaromírem Jágrem, jenž po sezóně bude volným hráčem. Před sobotním utkáním v Montrealu se sešel s jeho agentem Petrem Svobodou, aby probrali budoucnost české legendy u Panthers. Obě strany se dohodly, že v jednáních budou pokračovat po sezóně.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Takto Jaromír Jágr nastupoval ke svému prvnímu utkání za Floridu.

Článek

„Z toho, co jsem od něho viděl, by bylo úžasné mít ho v týmu i nadále," řekl Tallon. Jágra získal z New Jersey koncem února za druhé kolo letošního draftu a třetí kolo příštího. V novém působišti si český útočník připsal ve třinácti utkáních dvě branky a sedm asistencí a do tabulky pravdy šest kladných bodů. S ním v sestavě Florida vyhrála osm zápasů.

„Je to výjimečný sportovec. Hráči často v určitém věku začnou ztrácet ze svých schopností vlastnosti, jako je výbušnost, síla na puku, ale tohle stále není Jágrův případ. Je úctyhodné, na jaké úrovni dokáže ve 43 letech hrát a jak pomáhá týmu. Oba mladíci, s nimiž nastupuje, šli od jeho příchodu nahoru. Získali sebevědomí a momentálně patří jejich lajna k nejlepším v lize," vyzdvihl Jágrův přínos i montrealský kouč Michel Therrien.

Manko na play off narůstá

Český útočník po předzápasovém tréninku prohlásil, že je ohromen potenciálem, který tým Floridy má, a odhadl, že za dva roky by mohli Panthers bojovat o Stanleyův pohár.

V aktuální sezóně ale po porážce od Montrealu 2:3 v prodloužení narostlo Floridě ve Východní konferenci manko na postupovou osmičku do play off na čtyři body.

Reklama

Související témata: