Hlavní obsah

Zamíří reprezentační obránce do NHL? Nakládala chtějí hned tři kluby

New York

Reprezentační obránce Jakub Nakládal by v příští sezóně mohl rozšířit českou kolonii v NHL. Podle kanadského serveru The Hockey News se sedmadvacetiletý hokejista ocitl v hledáčku hned tří zámořských celků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jakub Náklad na MS.

Článek

Majitel bronzové medaile z MS 2012 odehrál loňský ročník ve finském TPS Turku, předtím hájil barvy pražského Lva v Kontinentální lize. Nastupoval i za Spartak Moskva a Ufu. V extralize oblékal dres Pardubic, se kterými v roce 2010 slavil mistrovský titul.

Nakládal byl po Ondřeji Němcovi druhým nejproduktivnějším českým bekem na letošním šampionátu v Praze. Chodil na přesilovky a jeho rány od modré byly pro soupeře pořádně nebezpečné. Na turnaji si připsal celkem pět asistencí.

Za Turku Nakládal odehrál v uplynulé sezóně 50 utkání, v nichž zaznamenal tři góly a dvanáct přihrávek. V té následující by mohl okusit atmosféru nejslavnější hokejové soutěže světa. Na domácím MS zaujal svými výkony zámořské skauty. Kanadský web v úterý informoval, že se o něj zajímají Calgary Flames, Carolina Hurricanes a Chicago Blackhawks.

Reklama

Související témata: