Hlavní obsah

Scott pojede na Utkání hvězd NHL, i když skončil na farmě

Útočník John Scott zůstane kapitánem výběru Pacifické divize pro Utkání hvězd NHL, i když byl minulý týden vyměněn z Arizony do Montrealu a skončil na farmě. Účast hráče, jehož z recese vybrali fanoušci, dnes potvrdilo vedení soutěže.

Foto: Profimedia.cz

John Scott (vpravo) ještě v dresu Arizony v utkání NHL proti Edmontonu.

Článek

Třiatřicetiletý Scott se v této sezóně často nevešel do sestavy Arizony a odehrál jen 11 zápasů, v nichž si připsal jednu asistenci. Celkově dal v kariéře pět gólů, přesto byl díky akci fanoušků vybrán za kapitána své divize po boku hvězd Jaromíra Jágra z Floridy (Atlantická divize), Patricka Kanea z Chicaga (Centrální divize) a Alexandra Ovečkina z Washingtonu (Metropolitní divize).

Podle kanadské televizní stanice TSN dokonce NHL i vedení Arizony vyzvaly Scotta, aby se účasti na exhibici 31. ledna vzdal. Dvoumetrový bitkař se však po počátečních rozpacích rozhodl v Utkání hvězd startovat a plánoval vzít na víkend do Nashvillu rodinu.

Po výměně do klubu z jiné divize a následnému odeslání na farmu do St. John's do nižší ligy AHL ale Scottovi hrozilo, že mu NHL účast nepovolí. Možná i kvůli tlaku fanoušků a různých osobností na sociálních sítích však dnes vedení soutěže Scottův status potvrdilo.

Utkání hvězd se letos uskuteční v novém formátu miniturnaje čtyř týmů zastupujících divize, přičemž hrát se bude tři na tři jako v prodloužení klasických zápasů NHL.

Reklama