Hlavní obsah

Tampa Bay se loučí s kapitánem Andreychukem

TAMPA BAY

Vedení hokejového klubu Tampa Bay Lightning dalo k dispozici ostatním mužstvům svého kapitána Dava Andreychuka. Pokud o dvaačtyřicetiletého veterána žádný tým NHL neprojeví zájem, bude zkušený útočník přeřazen na farmu do Springfieldu.

Článek

Tam se však čtvrtý nejvytrvalejší hokejista v dějinách soutěže hlásit nemusí, jeho plat 800 tisíc dolarů se už ale nebude započítávat do klubového platového stropu. Je pravděpodobné, že by to pro Andreychuka znamenalo konec kariéry.

"Nikdo v létě nemakal tak jako Dave. Bohužel se ukázalo, že takzvaná nová NHL mu prostě nesedí," vysvětlil krok úřadujících vítězů Stanley Cupu generální manažer a výkonný viceprezident Jay Feaster. Andreychuk v 42 zápasech v sezoně zaznamenal šest gólů a dvanáct asistencí.

Rodák z kanadského Hamiltonu uvažoval o konci kariéry již před půldruhým rokem, kdy se radoval v dresu Lightning ze svého premiérového Stanley Cupu. Nakonec se však rozhodl pokračovat i po roční výluce a loni v létě podepsal novou dvouletou smlouvu.

Na Floridu přišel Andreychuk v roce 2001 po angažmá v Buffalu, Torontu, New Jersey, Bostonu a Coloradu. Za třiadvacet sezon v základní části NHL odehrál 1639 zápasů, což ho řadí za Gordieho Howea, Marka Messiera a Rona Francise na čtvrté místo v historických tabulkách. Nastřádal 640 gólů a 698 asistencí.

Reklama

Související témata: