Hlavní obsah

Jágr: Musíme se naučit hrát i posledních deset minut

NEW YORK

Velké zklamání prožívali hokejisté New York Rangers po zápase NHL s Philadelphií. Režii zápasu měli až do posledních minut ve svých rukou, ale pak ztratili dvoubrankové vedení a v prodloužení dokonce i celé utkání. Dvěma góly domácí tým popravil obránce Flyers Joni Pitkänen, autor vítězné trefy na 3:2 v nastaveném čase.

Článek

Přitom do 51. minuty se pro Rangers všechno vyvíjelo bezvadně, když podle plánu úřadovalo české komando v modrých dresech. V závěru první třetiny otevřel skóre střelou švihem Jaromír Jágr a v 49. minutě zvýšil na 2:0 Martin Ručinský po přihrávce Petra Sýkory.

Navíc bezchybně chytal švédský gólman Henrik Lundqvist. Především ve druhé třetině se blýskl zákroky při přesilových hrách Philadelphie. Po vykopnutí nebezpečné střely Handzuše k němu pak během přerušení přijel Jágr a uznale mu poklepal na helmu. To ale český útočník ještě netušil, jak se celý zápas vyvine.

Jágr smutnil

Krátce po Ručinského gólu vystřelil od modré Pitkänen, puk se před Lundqvistem odrazil od brusle spoluhráče Rucchina a skončil nad jeho levým ramenem v brance. Minutu a půl před koncem pak vyrovnal Mike Richards a poslal zápas do prodloužení. Tam si hned v úvodu najel do levého kruhu Pitkänen a svým druhým gólem v zápase rozhodl o výhře Philadelphie.

"Celých padesát minut jsme měli zápas pod kontrolou. Musíme se naučit, jak zůstat v koncentraci i těch posledních deset. Prodloužení se vůbec nemělo hrát," vykládal po zápase smutný Jágr.

Trenér Rangers Tom Renney věří, že smolná porážka tým nepoznamená. "Chceme, aby mužstvo bylo soustředěno a připraveno i na další zápasy," citovala kouče internetová stránka Newsday.com.

Celé utkání výstižně shrnul obránce Rangers Tom Poti. "My jsme měli snad patnáct nebo dvacet jasných šancí. Jenže puk nám odskakoval, lítal mimo branku, nebo trefoval tyče. Oni přitom měli v závěru šance tři a to jim stačilo k vítězství."

Reklama

Související témata: