Hlavní obsah

Rangers mají problém, Lundqvistovi poranil oko spoluhráč

Pittsburgh/Praha

Má to být tradičně největší zbraň hokejistů New York Rangers v play off. Švédský gólman Henrik Lundqvist ale opustil brankoviště už po první třetině úvodního souboje série s Pittsburghem. Mohl za to spoluhráč Marc Staal.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Zraněný gólman New Yorku Rangers Henrik Lundqvist (30) v péči klubového lékaře.

Článek

V závěru druhé třetiny střílel od modré obránce Penguins Ian Cole, Lundqvist zasáhl, ale před brankou se snažil čistit prostor Staal a udělal to tak nešťastně, že čepelí hokejky zajel vlastnímu gólmanovi do otvoru pro výhled v masce.

Nebyla to příjemná scéna, když se 34letý Švéd sesunul k ledu se zasaženým okem. „Nevím, jak jsem ho zasáhl, ale kdykoli se něco takového přihodí a gólman v bolestech kope nohama, není to dobré znamení," řekl Staal.

Lundqvist po ošetření zůstal ve hře, jenže za půl minuty inkasoval první gól od Hornqvista, když do konce třetiny zbývalo necelých 18 vteřin. Po pauze už se mezi tyčemi neobjevil a nahradil ho Fin Antti Raanta, který dostal tři góly a Hornqvist pak do prázdné branky stanovil konečný výsledek prvního utkání na 5:2 pro Pittsburgh.

„Během čtvrtka budeme vědět víc," prohlásil kouč Rangers Alain Vigneault, ale věřil, že nepůjde o vážné zranění.

O Lundqvistovy potíže se paradoxně přičinil právě Staal, který v roce 2013 utrpěl v zápase s Philadelphií vážné zranění oka.

Zatímco náhradník Raanta hosty moc nepodržel, Pittsburgh pěl ódy na Jeffa Zatkoffa, který zaskakuje za zraněného Fleuryho.

Druhý zápas série se hraje až v sobotu a tak mají Rangers důvod věřit, že se jejich opora do té doby vzpamatuje. „Musíme být ale připravení i na opačnou variantu. Je to play off a zranění k tomu vždycky patřila," prohlásil autor dvou newyorských gólů Derek Stepan.

Reklama