Hlavní obsah

Mladík si vyšlápl na Jágra, zub byl pryč. A útěcha těsně před koncem nepřišla

Jeho tým ztratil slibné vedení, sám nebodoval a přišel o zub. Žádná radost pro Jaromíra Jágra v prvním utkání play off NHL v dresu Floridy. Panthers nakonec podlehli hokejistům NY Islanders 4:5. Ještě v poslední minutě vše mohla legendární osmašedesátka nasměrovat k záchraně. Jenže šanci brankář Thomas Greiss zlikvidoval.

Foto: Robert Duyos, Reuters

Jaromír Jágr (68) zažil s Floridou nevydařený vstup do play off, jeho tým podlehl NY Islanders 4:5.

Článek

„Měli jsme hodně příležitostí skórovat," posteskl si Jágr. V utkání třikrát jeho celek vedl - 1:0, 2:1 a 3:2. Ale na vítězství to nestačilo. Hosté v úvodu třetí třetiny otočili skóre na 3:5. Domácím se sice vzápětí podařilo snížit, vyrovnat už ale nedokázali.

Na Jágra si v první třetině vyšlápl mladík Ryan Pulock. Drsně, ale čistě ho přišpendlil k mantinelu, což ho podle zámořských zdrojů připravilo o zub.

„Naše obranná hra byla špatná. Soupeř toho dokázal využít. Nevinil bych brankáře Luonga, který byl naší oporou v průběhu sezóny," poznamenal zklamaně kouč Floridy Gerard Gallant.

Náskok domácího týmu v úvodu mohl být luxusnější. Celkem pětkrát na Greissovi ztroskotal právě Jágr, už v první třetině byl opakovaně blízko ke gólům. Německý gólman však jeho radost nedopustil, zneškodnil i Jágrovu velkou šanci na vyrovnání třicet sekund před závěrečnou sirénou. Útěcha za zub nepřišla.

Jágr tak ve 34 utkáních play off NHL od návratu z KHL v roce 2011 dal stále jen jeden gól. Ale do šancí se proti Islanders opakovaně dokázal dostat. Po své vůbec první bitvě v play off od roku 2013 tak cítil naději na lepší časy. „Zapomeňme, zítra je tu další zápas. Udělali jsme nějaké chyby, ale v ofenzivě jsme měli hodně šancí," dodal.

Reklama

Související témata: