Hlavní obsah

Bizarní gól česko-francouzského útoku neměl platit, zlobí se Minnesota

Dallas

Neskutečná branka výrazně ovlivnila duel čtvrtfinále Západní konference NHL mezi Dallasem a Minnesotou. Po bezgólové první třetině se Hvězdy dočkaly první trefy na začátku prostřední části. Gól Antoinea Roussela je nasměroval k důležité výhře 2:1 a vedení v sérii 2:0. Krom toho, že francouzský útočník skóroval dosti nevšedním způsobem, se také řeší, zda jeho branka vůbec měla platit.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Antoine Roussel (21) dojíždí k bráně Minnesoty, do které mezitím po jeho kuriózním zásahu bruslí padá kotouč. Vzadu vše sleduje jeho spoluhráč Aleš Hemský.

Článek

Stejně jako v předchozím klání i tentokrát otevřel skóre česko-francouzského útok Hemský, Faksa, Roussel, kterému se vyplatilo poctivé napadání u zadního mantinelu. Kotouč se nejprve odrazil od nohy Aleše Hemského do brusle Antoinea Roussela. Puk následně přeplachtil brankovou konstrukci, trefil brankáře Dubnyka a po jeho zádech doskákal za čáru.

Je však otázkou, zda tou dobou již branka nebyla vychýlena ze svého postavení. Sporný je také způsob zakončení v podání Roussela, jehož pohyb nohou výrazně změnil směr dráhy puku. „Myslím, že to viděl každý, nechápu, jak mohl gól platit," zlobil se po zápase gólman Minnesoty Dubnyk a dodal: „Je zklamáním, když se vám tohle stane v play-off."

Rousselův gól původně nebyl uznán. Až navazující konzultace vyústila v první změnu skóre. Bylo to však správné rozhodnutí?

Reklama