Hlavní obsah

Jágr vyhlíží konec střelecké bídy. Musí být už frustrovaný, myslí si kouč

New York

Po skvělých výkonech i statistikách ze základní části se čekalo, že Jaromír Jágr potáhne mladý tým Floridy i v play off, jenže vyřazovací část zůstává pro 44letého veterána dál zakletá. V dosavadních třech zápasech prvního kola proti New Yorku Islanders si nepřipsal ani bod, na gól už v bojích o Stanley Cup čeká 34 zápasů. Sám Jágr i jeho spoluhráči však nepochybují, že se rozstřílí v pravý čas.

Foto: Robert Duyos, Reuters

Zklamaný Jaromír Jágr (68) v sérii s New Yorkem Islanders.

Článek

V play off už nastřádal 205 zápasů, v nichž zaznamenal 199 bodů a 78 gólů, v pěti posledních duelech je však bez bodu. A Jágrův příspěvek týmu chybí. V sérii s Islanders prohrávají Panteři, kteří mají letos po dlouhé době ambice na postup minimálně do druhého kola, 1:2, a v noci ze středy na čtvrtek nutně potřebují v Brooklynu zvítězit, aby se neocitli na hraně vyřazení.

Kladenský rodák se trefil v play off naposledy 13. dubna 2012, když v dresu Philadelphie přispěl k výhře nad Pittsburghem.

„V play off je vše mnohem těsnější, dát gól je pak o něco těžší. Oni (Islanders) hrají dobře z obrany, takže se potřebujeme prosadit především v přesilovkách. A to neděláme, nebo k tomu nemáme dost příležitostí. Tady by přitom měly být naše šance," rozpovídal se Jágr pro server nhl.com.

Fyzická hra nevadí. Naopak

Slavná 68 se ale nechce vymlouvat na nedostatek střeleckého štěstí, které ho zatím ve Stanley Cupu opustilo. „O štěstí nebudu vůbec mluvit. Prostě nedávám góly, ale počkejme si, co se bude ještě dít. Možná to zlomím, nebo možná taky ne," nehledal výmluvy.

Odmítá také fakt, že by byl po 82 zápasech základní části unavený, nebo že by mu neseděl fyzicky náročnější styl zápasů play off. „Fyzická hra mi vůbec nevadí. Spíš ji mám rád. Vyhovuje mi víc, než jen bruslit. Proto nemám rád třeba zápasy All Star, protože tam je to jenom o bruslení. Tvrdší střety mi sedí víc," vysvětloval.

Jeho spoluhráči věří, že střeleckou odmlku brzo zlomí. „Ani jsem nevěděl, že tak dlouho čeká na gól v play off. Ale jakmile se trefí, myslím, že pak začne dávat hodně dalších gólů, protože si začne věřit. Při hře vypadá dobře, vypracoval si spoustu šancí," věří finský mladík Aleksander Barkov.

Podobně vidí situaci i kouč Gerard Gallant. „Hraje dobře, co víc může dělat. Puk mu zatím nespadl do brány. Má přitom dost šancí. Jsem si jistý, že je z toho frustrovaný. Já ale můžu říct jen - hraj dobře, tvrdě makej a snad to tam začne padat," povzbuzoval tahouna týmu trenér.

Reklama

Související témata: