Hlavní obsah

Hvězda Sparty odchází do NHL! Chicago usiluje o Kempného

Calgary
Aktualizováno

Dlouho se o tom hovořilo, nyní se vše stalo realitou. Útočník Daniel Přibyl, který byl v základní části Tipsport extraligy nejproduktivnějším hokejistou pražské Sparty, se dohodl na dvouleté smlouvě s Calgary. Informoval o tom ve čtvrtek server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský útočník Daniel Přibyl slaví gól.

Článek

Už na konci března přišla TSN s informací, že se třiadvacetiletý sparťanský forvard ocitl v hledáčku hned šesti týmů zámořské soutěže včetně Calgary. To ho nakonec získalo do svých řad na úkor Nashvillu, který podle hráčova zástupce Roberta Spálenky také zbyl v užším okruhu klubů, z nichž hráč volil.

Přibyl byl v roce 2011 draftován Montrealem (v 6. kole jako celkově 168. v pořadí), Habs s ním však smlouvu do dvou let neuzavřelo. Šest let působil v extralize, přičemž poslední sezóna se mu vydařila skvěle.

Písecký rodák, jenž musel po semifinálové sérii s Plzní podstoupit operaci kolena a přišel tak o extraligové finále s Libercem, nasbíral v základní části 45 bodů za 16 gólů a 29 přihrávek. Do svého zranění rovněž kraloval klubové tabulce produktivity i ve vyřazovacích bojích. Díky svým výkonům také letos poprvé oblékl dres seniorské reprezentace a ve dvou utkáních zaznamenal jednu asistenci. Teď se pokusí prosadit do prvního týmu Flames, jež mají na soupisce české beky Jakuba Nakládala a Ladislava Šmída. Podle komentátora TSN Boba McKenzieho se Přibyl coby volný hráč domluvil s Calgary na dvouletém nováčkovském kontraktu.

Českou kolonii v kanadsko-americké soutěži by mohl rozšířít i pětadvacetiletý obránce Michal Kempný, o jehož služby usiluje Chicago.

Zadákovi Omsku se vydařila premiérová sezóna v Kontinentální lize a vypadá to, že v brzké době podepíše smlouvu s Chicagem, kde letos působili Michal Rozsíval a Tomáš Fleischmann.

Reklama