Hlavní obsah

Bergeron sahá po čtvrté trofeji pro nejlépe bránícího útočníka

New York

Patrice Bergeron z Bostonu může potřetí za sebou a celkově počtvrté v kariéře získat Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL. Společně s třicetiletým Kanaďanem jsou v nominaci další centři Ryan Kesler z Anaheimu a Anže Kopitar z Los Angeles.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Anže Kopitar (11) z Los Angeles se raduje se spoluhráči po gólu proti San Jose. Opět také aspiruje na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL

Článek

Bergeron v uplynulé sezóně absolvoval 1978 vhazování, nejvíc v lize, a 57,1 procenta z nich vyhrál. Také vyhrál 389 buly v obranném pásmu a vévodil tak hráčům ve Východní konferenci. Kromě plnění defenzivních povinností zaznamenal v 80 zápasech 32 gólů a 36 asistencí.

Člen Triple Gold Clubu za vítězství na MS, OH a ve Stanley Cupu Bergeron je finalistou Selke Trophy pátým rokem po sobě, přičemž vyhrál v letech 2012, 2014 a 2015. Letos by se mohl stát druhým čtyřnásobným držitelem této trofeje v historii po členu Síně slávy Bobu Gaineym, jenž hlasování vládl nepřetržitě v letech 1978-1981.

Američan Kesler je mezi třemi nejlepšími počtvrté, ale poprvé od roku 2011, kdy trofej získal. Třetím rokem po sobě se o cenu uchází Slovinec Kopitar, jenž byl v minulých dvou letech pokaždé druhý.

Reklama

Související témata: