Hlavní obsah

Pittsburgh - Washington 3:2Stav série 2:1Gól a asistence Ovečkina nestačily, Pittsburgh se ujal vedení v sérii

Aktualizováno

V minisouboji hvězd Alex Ovečkin z Washingtonu Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu ve třetím zápase 2. kola play off předčil, protože si připsal gól a jednu asistenci. Z vítězství 3:2 se ale radovali Tučňáci, kteří tak po úvodním prohraném zápase otáčejí sérii. Crosby v sérii ještě nebodoval.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Obránce Pittsburghu Kris Letang (vpravo) atakuje Alexe Ovečkina z Washingtonu. Vlevo brankář Tučňáků Matt Murray.

Článek

Domácí o svém vítězství rozhodli v rozmezí přesně šedesáti vteřin v první polovině úvodní třetiny. Nejdříve napřáhl od modré Daley, jehož střelu za záda brankáře Holtbyho tečoval Hornqvist a přesně o minutu později se radovali domácí znovu. Letang poslal dlouhou přihrávku až z vlastní třetiny na Cullena, který v situaci 2 na 1 našel Kuhnhackla, a ten se s menšími potížemi prosadil.

Třetí gól přidali domácí ve druhé třetině. Předcházela mu hrubka obránce Schmidta, který se pokoušel bekhendem vyhodit puk z vlastní třetiny. Ten ale uloupil Kessel, před bránou našel osamoceného Borina, jehož vyraženou střelu zasunul do brány Hagelin.

Capitals se pokusili o obrat ve třetí části. První gól zařídila největší hvězda Ovečkin, který po přiťuknutí Niskanena zamířil přesně pod víko. U druhé branky byl Rus také. Jeho střelu do tyče zasunul do odkryté brány Williams. Kontaktní gól ale přišel až v poslední minutě a vyrovnat se Washingtonu nepodařilo.

K výhře Pittsburghu výraznou měrou přispěl brankář Murray, který si připsal 47 zákroků, což je v NHL jeho maximum. Murray má ve vyřazovacích bojích bilanci pěti výher a jediné porážky.

"Myslím, že Murray byl úžasný. Byl v ohni střel, protože soupeř měl puk pořád, kdežto my vůbec," připomněl trenér Pittsburghu Mike Sullivan poměr střel 49:23 ve prospěch Capitals. Jednadvacetiletý mladíček si vysloužil uznání i od svého mnohem zkušenějšího kolegy Marca-Andreho Fleuryho: "Celý večer byl úžasný. Byl to on, kdo nás udržel ve hře".

Statistika - 2. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
Pittsburgh - Washington 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky: 7. Hörnqvist, 8. Kühnhackl, 36. Hagelin - 49. Ovečkin, 60. Justin Williams. Střely na branku: 23:49. Diváci: 18.601. Hvězdy zápasu: 1. Murray, 2. Hagelin (oba Pittsburgh), 3. Ovečkin (Washington). Stav série: 2:1.

Reklama