Hlavní obsah

Hotovo! Jágr zůstává na Floridě. Panterům se upsal na další rok

Očekávaní se naplnila. Hvězdný hokejový veterán Jaromír Jágr prodloužil smlouvu s Floridou Panthers o další rok. Informaci oznámil generální manažer Panthers Dale Tallon, podmínky nového kontraktu klub nezveřejnil. Minulý rok podepsal smlouvu se základním příjmem 3,5 miliónu dolarů, s bonusy si ale přišel až na 5,1 miliónu dolarů.

Foto: Robert Duyos, Reuters

Jaromír Jágr (68) zůstává na Floridě.

Článek

Podle listu Miami Herald by si měl Jágr na platu polepšit. Základ by měl činit čtyři milióny dolarů, následné výkonnostní bonusy pak až 1,5 miliónu.

„Na Floridě se nám líbí. Proto jsem rád, že jsem se s Panthers dohodl na prodloužení smlouvy o další rok," napsal jeden z nejlepších hráčů v NHL všech dob na svůj facebookový profil nad fotku, na níž si užívá s přítelkyní Veronikou Kopřivovou floridské sluníčko a moře.

Čtyřiačtyřicetiletý veterán prožil v základní části vynikající sezónu. S 66 body za 27 branek a 39 asistencí ze 79 utkání se stal nejproduktivnějším hráčem mužstva.

„Jaromír je hráčem pro Síň slávy a po boku Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua prožil skvělý rok. Jeho statistiky mluví za vše. V historickém pořadí je třetí mezi střelci i v počtu nasbíraných bodů. Pro naši organizaci byl obrovským přínosem, proto jsem nadšený, že ho budeme mít příští sezónu zpět," těší Tallona, že udržel českou hvězdu.

„Má skvělý vliv na naše mladé hráče a měl klíčový přínos pro ofenzívu našeho týmu," doplnil trenér Gerard Gallant.

Jágrovi se však nepodařilo navázat na skvělé představení ze základní části v play off. V šesti duelech série s New Yorkem Islanders si připsal jen dvě asistence a ve vyřazovacích bojích prodloužil sérii bez vstřelené branky už na 37 zápasů. Možná i proto Florida i přes optimistické prognózy vypadla ve Stanley Cupu už v prvním kole.

Reklama

Související témata: