Hlavní obsah

NY Islanders - Tampa Bay 1:2 PPStav série 1:3Palát se Šustrem přihráli na gól v prodloužení! Tampa je blízko postupu

New York
Aktualizováno

Ondřej Palát s Andrejem Šustrem pomohli Tampě Bay k důležité výhře na ledě New Yorku Islanders. Po asistencích českých hokejistů pálil přesně od modré čáry Jason Garrison a jeho trefa v prodloužení znamenala výhru Blesků 2:1.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Andrej Šustr (62) a Ondřej Palát (vpravo) se radují se spoluhráčem Jasonem Garrisonem (5) z rozhodujícího gólu v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Kyle Okposo nejprve v první třetině neuspěl při dorážce z úhlu, kdy gólman Ben Bishop jeho pokus vyrazil lapačkou. Krátce nato už se Okposo mohl se svými spoluhráč radovat z vedoucí branky. Kuljomin od zadního mantinelu našel mezi kruhy volného Okposoa a ten krátkým švihem vyslal prudkou střelu přesně do horního růžku.

Do konce úvodní dvacetiminutovky měl obrovskou šanci John Tavares, jenž se po rychlém protiútoku a zakončení Prince dostal k dorážce, ale trefil jen tyč.

Na začátku prostřední třetiny musel brankář Ostrovanů Thomas Greiss do šaten kvůli problému s bruslí. V bráně ho na necelých pět minut zaskočil Jean-Francois Berube, jenž musel předvést jediný zákrok. Při tečované střele však dokázal vyrazit puk betonem a své mužstvo podržel.

Na druhé straně mohl přidat svůj druhý zásah aktivní Okposo, když se po šikovné skákavé přihrávce od Tavarese objevil sám před Bishopem, ale mířil jen do lapačky vytáhlého gólmana.

Blesky se dočkaly vyrovnání dvanáct minut před koncem, kdy Tyler Johnson přihrával zpoza brány na Nikitu Kučerova, který jen tak napálil kotouč na bránu a s trochou štěstí se trefil přesně k bližší tyči.

Za stavu 1:1 tak střetnutí dospělo do prodloužení. V něm rozhodla akce po ose Ondřej Palát, Andrej Šustr, Jason Garrison. Posledně jmenovaný vypálil od modré čáry a jeho dělovku zastavila až síť.

Tampa Bay se tak ujala vedení v sérii 3:1 a v příštím duelu může na svém ledě slavit postup.

2. kolo play off NHL
Východní konference - 4. zápas:
New York Islanders - Tampa Bay 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 5. Okposo - 48. Kučerov, 62. Garrison (Šustr, Palát). Střely na branku: 28:24. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Garrison (Tampa), 2. Okposo (Islanders), 3. Bishop (Tampa). Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: